EKO-AKCIJA FONDACIJE MOZZART ZA VREME JUBILARNE REGATE: Karneval na vodi startuje u subotu u 11 časova ispod brane HE Bajina Bašta
Foto: Promo

DA DRINA OSTANE ČISTA

EKO-AKCIJA FONDACIJE MOZZART ZA VREME JUBILARNE REGATE: Karneval na vodi startuje u subotu u 11 časova ispod brane HE Bajina Bašta

Društvo -

Na desetine hiljada ljubitelja splavarenja iz zemlje i okruženja stiže na jubilarnu Drinsku regatu koja će 30. put spojiti tradiciju i savremene turističke trendove. Posebnu misiju na ovoj manifestaciji imaće Fondacija Mozzart, koja u saradnji sa TO Tara – Drina organizuje eko-akciju čišćenja tokom centralnog događaja – velikog spusta od Perućca do Rogačice!

Karneval na vodi startuje u 11 časova ispod brane HE „Bajina Bašta“, ali se zbog velikih gužvi preporučuje raniji dolazak. Bajina Bašta je u vreme regate jedino mesto gde se još uvek mogu videti veliki splavovi kao oni koji su prethodnih vekova jezdili Drinom. Subota uveče i izletište Rača rezervisani su za MOST fest i nastupe Dejana Petrovića i Big Benda i JU Grupe, a najveći izazov na tako velikim događajima je uvek da priroda ostane netaknuta.

Mozzart je podržao najveću manifestaciju na vodi u regionu, koja traje do 21. jula, uz bogat zabavni program. U Bajinoj Bašti se ove nedelje očekuje više od 130.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva, a na hiljade ljudi će u subotu uskočiti u čamce i zaploviti Drinom, uz obavezne kese za odlaganje otpada.

Fondacija Mozzart svake godine organizuje niz ekoloških akcija, sa ciljem podizanja svesti o očuvanju životne sredine. Proletos je pomogla da se izgradi pristupni mol na Potpećkom jezeru, koji je omogućio stalno prikupljanje otpada nezavisno od nivoa vodostaja i vremenskih uslova. U dolini Lima, koji je nekada bio sinonim za jednu od najčistijih reka u Srbiji, zahvaljujući Fondaciji Mozzart i udruženju „Jastreb“ polako se ponovo uspostavlja ekološka ravnoteža. Prošle godine je održana i Mozzart EKO regata:

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track