BANJALUČKI ĆEVAP POSTAJE NEMATERIJALNO NACIONALNO BLAGO? Žika Nikolić na festivalu otkrio: Ovo je tajna JEDINSTVENE recepture!
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

BANJALUČKI ĆEVAP POSTAJE NEMATERIJALNO NACIONALNO BLAGO? Žika Nikolić na festivalu otkrio: Ovo je tajna JEDINSTVENE recepture!

Društvo -

Banja Luka je poznata, između ostalog, po specifičnim ćevapima. Živorad Žika NIkolić je sa ekipom Kurir televizije otišao na poslednji dan Ćevap festa, a građani ovog grada su ga dočekali raširenih ruku.

- Mi Banjalučani se hvalimo, ponosimo našim ćevapom, a već smo krenuli u zaštitu kao nematerijalno nacionalno blago, da bude jedinstvena receptura svuda po svetu, dakle on ide on pločica, nije kao leskovački, nije kao sarajevski, već u pločicama - rekao je jedan Banjalučanin.

Nikola Pećanac, jedan od organizatora ovog događaja, podelio je za Kurir sledeće:

03:18

BANJALUČKI ĆEVAP POSTAJE NEMATERIJALNO NACIONALNO BLAGO? Žika Nikolić na festivalu otkrio: Ovo je tajna JEDINSTVENE recepture!

- Mi smo zadovoljni kao celi tim, ovo je sedmi Banja Luka ćevap festival, a u oktobru mesecu očekujemo i osmi. Nadamo se većem odazivu roštiljdžija, a ovo su sada bile proverene, nama poznate, roštiljdžije. Postoje i drugi izlagači, to su manji proizvođači rukotvorevina poput zmijskog veza, proizvoda sa medom, ručno rađenog nakita, likera, sokova, sireva...

Jedan roštiljdžija sa samog festivala, Alen Smailagić, otkrio je najveću tajnu specifičnog ukusa ovog ćevapa:

- Najveća tajna je kvalitetno juneće meso i da se sa tim poslom bavi sa vrlo mnogo ljubavi, pažnje i osećajem za mušterije koje konzumiraju taj proizvod.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

02:55

JEDEMO ĆEVAPE I NA PLUS 40, ŠTA ĆEMO KAD SMO GLADNI Kurir istražuje kome je teže po vrućinama - roštilj majstorima ili gostima?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track