KOMANDANT NENAD NEDIĆ ZA KURIR: Helikopter MUP Srbije izbacio 50 tona vode, ugašen požar kod sela Radoviš u Severnoj Makedoniji!
Helikopterska jedinica MUP, gašenje požara u Severnoj Makedoniji, Foto: Helikopterska jedinica MUP

dragocena pomoć

KOMANDANT NENAD NEDIĆ ZA KURIR: Helikopter MUP Srbije izbacio 50 tona vode, ugašen požar kod sela Radoviš u Severnoj Makedoniji!

Društvo -

Borba sa vatrenom stihijom u Severnoj Makedoniji traje već devet dana!

Pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upućeni su u Severnu Makedoniju kako bi pružili pomoć u gašenju šumskih požara.

- Danas je odrađeno četiri sata leta, Izbačeno je 12 vedara oko 50t vode. Ugasili smo požar na lokaciji koja je bila aktivna i juče kod sela Radoviš - rekao je za Kurir komandant Helikopterske jedinice MUP-a, pukovnik policije Nenad Nedić.

Makedonija, Požar
foto: DARKO DURIDANSKI / AFP / Profimedia

Podsetimo, pomoć susednoj zemlji upućena je na osnovu zahteva Vlade Republike Severne Makedonije za pružanje pomoći u gašenju šumskog požara.

Pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a učestvuju u gašenju požara pomoću helikoptera Kamov Ka-32, letelicom velikih kapaciteta nosivosti vode, a koja je po prvi put upućena van granica Srbije radi pružanja pomoći.

Bonus video:

04:51

POŽAR U NOVOM BEOGRADU KOD ULICE GLADNIH: Aleksandar Krstić OTKRIVA detalje intervencije! Da li su visoke temperature uzrok?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track