IZ EU STIGLA OPREMA OD 29.000 EVRA! Dr Aleksandra Vukov za Kurir: Sada je pravo vreme da se počne, AMBROZIJA se uskoro očekuje
Foto: Shutterstock

kurir televizija

IZ EU STIGLA OPREMA OD 29.000 EVRA! Dr Aleksandra Vukov za Kurir: Sada je pravo vreme da se počne, AMBROZIJA se uskoro očekuje

Društvo -

Sezona cvetanja ambrozije je poranila. Narednih dana očekuje se povećanje koncentracije ambrozije u vazduhu što će stvoriti probleme mnogim ljudima koji su alergični na ovaj korov.

Košenje ambrozije građani koriste kao rešenje, a uz podršku Evropske unije i resornog ministarstva stigla je oprema vredna 29.000 evra koja će pomoći u borbi protiv ambrozije.

Kako medicinski da se izborimo sa alergijom, otkrila je Dr Aleksandra Vukov, pulmolog u razgovoru sa novinarkom Kurira Teodorom Borozan.

04:34

IZ EU STIGLA OPERAM OD 29.000 EVRA! Dr Aleksandra Vukov za Kurir: Sada je pravo vreme da se počne, AMBROZIJA se uskoro očekuje

- Sada je da pravo vreme da počnemo, obzirom da nas očekuje ambrozija uskoro, za nedelju dve dana već kreće, tako da su preporuke da dve nedelje pre početka sezone se uključe antihistaminici, da bi oni prosto popunili mesta na receptorima da ambrozija ne može da nastane. Savet je da svi oni koji znaju ili koji su prošle godine imali simptome u avgustu, septembru, oktobru, da sada počnu sa uzimanjem terapije, da bi prosto u momentu kad nam ambrozija krene, oni bili delimično zaštićeni - započela je Vukov, pa je nastavila o simptomima ambrozije:

- Mimo tih antihistaminici, s obzirom da to ne bude uvek dovoljno, pa građani uzimaju sprejeve, koji im otpušavaju nos, pošto obično su simptomi kijanja, curenje nosa, zapušenost, grebanja u grlu, svrab u očima, tako da ne mogu i bez tih nazalnih kortikosteroida, a ako im to negde nije dovoljno, naš savet je da kada sezona se završi, da se započne imunoterapija i da sledeću godinu dočekaju u boljem stanju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

04:13

ALERGIJE NISU SAMO DOSADA, MOGU DA BUDU OPASNE PO ŽIVOT! Šundić Vardić: Za vreme polenskih alergija, POVEĆAN JE BROJ SAMOUBISTAVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track