OVO JE NAJBITNIJE DA POŠTUJETE TOKOM VRELIH DANA! Nada Macura o boravku u Moskvi: Išla sam na pijacu, a ono što rade me ŠOKIRALO
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

OVO JE NAJBITNIJE DA POŠTUJETE TOKOM VRELIH DANA! Nada Macura o boravku u Moskvi: Išla sam na pijacu, a ono što rade me ŠOKIRALO

Društvo -

Enormno visoke temperature stvaraju problem svima, a najviše hroničnim bolesnicima.

Uz to, velike razlike između spolje temperature i one koja nam je podešena u domu dodatno stvaraju probleme.

Detaljnije o tome pričala je gošća "Pulsa Srbije" doktorka Nada Macura.

05:13

OVO JE NAJBITNIJE DA POŠTUJETE TOKOM VRELIH DANA! Nada Macura o boravku u Moskvi: Išla sam na pijacu, a ono što rade me ŠOKIRALO

- Čovek što je stariji i što ima više kilograma teže podnosi, nego one koje su mlađe ili koje treniraju. Oni koji ne podnose su hronični bolesnici, asmatričari, a oni zbog ovog sparnog vreme, usled kiša i oluja, njima je problem da dotok vazduha bude svež, a ne opterećen tom vazdušnom parom. Jako je bitno hidriranje, dakle voda je neophodnost, čak možete primetiti i da životinje piju vodu, a ne traže hrane. Ljudi posebno treba da piju vodu, nije zdravo da čekate da budete baš žedni i onda da se nalijete sa litrom vode. Bitno je permanentno u toku dana da se pije časa, dve, treba sebe to naučiti, ta voda donosi samo korist u toku dana - započela je Macura.

Potom je ispričala anegdotu iz Moskve:

- Kada sam bila u Moskvi, išla sam na pijacu, i videla sam da oni usred leta iz termosa piju čaj. Mi nismo navikli da uzimamo tople napitke, uglavno bi trebalo koristiti vitaminske napitke, a nisam baš za to da budu prehladni, ali svakako da budu normalne temperature. Trolejbusi nemaju baš veliku klimu, pa se preznojite, ali verovatno je tamo teže ostvariti kontakt sa klimom, ali ima autobusa gde je temperatura prijatna.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

03:58

JEDNA STVAR JE OPASNA NA VRUĆINAMA, A O NJOJ NE VODIMO RAČUNA! Nada Macura upozorava za Kurir: VAŽAN ORGAN SE GUŠI, to nije fraza!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track