POSLE JEZIVOG OTKRIĆA U RUMI OGLASILI SE NADLEŽNI: Pronađeni leševi pasa, evo šta su saopštili iz JP "Komunalac"
Foto: Printscreen/Instagram/Udruženje Čupka

POSLE JEZIVOG OTKRIĆA U RUMI OGLASILI SE NADLEŽNI: Pronađeni leševi pasa, evo šta su saopštili iz JP "Komunalac"

Društvo -

Povodom objava na portalima i društvenim mrežama, a u vezi sa uginulim psima, koji su pronađeni u blizini stočne jame, JP „Komunalac“ iz Rume se oglasilo saopštenjem u kom su naveli da pomenuti psi nisu boravili u njihovom prihvatilištu za smeštaj pasa.

- Na osnovu informacija kojima JP „Komunalac“ u Rumi raspolaže, od uginulih pronađenih pasa dva su čipovana, vlasnik jednog psa je iz Inđije, a drugog iz Rume - piše u saopštenju, i dodaje se:

- JP „Komunalac” u Rumi obavlja komunalnu delatnost zoohigijene odgovorno i savesno i sa svakim psom koji je doveden u prihvatilište postupa prvenstveno u skladu sa Evropskom konvencijom o zaštiti kućnih ljubimaca, koju je Republika Srbija ratifikovala 2010. godine, kao i u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja, koji definiše osnovna načela njihove zaštite, kao i u skladu sa drugim pozitivno-pravnim propisima.

Iz tog javnog preduzeća ističu da se više neće oglašavati ovim povodom, dok nadležni organi ne završe istragu, nakon koje će biti preduzete zakonom predviđene mere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track