MINISTARKA ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ U KOSTOLCU Susret sa predsednikom kompanije "CMEC": Novi termo blok od fundamentalne važnosti (FOTO)
Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

MINISTARKA ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ U KOSTOLCU Susret sa predsednikom kompanije "CMEC": Novi termo blok od fundamentalne važnosti (FOTO)

Društvo -

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović razgovarala je u Kostolcu sa Fangom Janušijem, predsednikom kompanije "CMEC" i zajedno s njim obišla novi termo blok B3 koji gradi ta kompanija.

"Važan razgovor sa čelnikom kineske kompanije koji je došao iz Kine kako bismo još jednom potvrdili obostranu posvećenost ovom za Srbiju strateškom objekti. Svi fizički radovi na bloku su završeni i očekujem da pre avgusta počnu funkcionalne probe kako bi se sprovela garancijska ispitivanja, što je preduslov da novi proizvodnim kapacitet bude predat 'Elektroprivredi Srbije', a još od ranije je dogovor da to bude pre početka grejne sezone", poručila je ministarka Đedović Handanović.

termo blok B3, Kostolac, Dubravka Đedović Handanović
foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ona se zahvalila kineskim partnerima na požrtvovanom radu i istakla da je važno da ceo posao završe što je pre moguće.

"U konstantnoj smo komunikaciji sa izvođačem radova. Bilo je određenih kašnjena, ali ovo je veliki i složen projekat građen u otežanim okolnostima, ali će biti apsolutno najmoderniji i najbezbedniji koji 'Elektroprivreda Srbije' ima, jer je građen po najsavremenijim standardima, uključujući i najsavremenije standarde zaštite životne sredine", naglasila je ministarka.

1 / 11 Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Podsetila je i da je novi blok od fundamentalne važnosti za energetsku sigurnost i bezbednost Srbije, posebno imajući u vidu povećanu potrebu za električnom energijom u zimskom, ali i letnjem periodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track