AKO VAM LOPOVI PROVALE U STAN, OVO NIKAKO NE SMETE DA RADITE Policija upozorava: Poslednjih dana zabeležen povećan broj krađa
Foto: Shutterstock, Ilustracija

oprez

AKO VAM LOPOVI PROVALE U STAN, OVO NIKAKO NE SMETE DA RADITE Policija upozorava: Poslednjih dana zabeležen povećan broj krađa

Društvo -

Poslednjih dana zabeležen je povećan broj provala, kako u stanove i kuće, tako i u hotelske sobe, objekte za odmor i poslovne prostorije.

Lopov, Provala
foto: Printscreen Krone.at

Policija preporučuje da se zaštitite preventivnim merama:

  • Ne ostavljajte predmete u vozilima na vidljivim mestima.
  • Ne ostavljajte vrednije stvari u sobama, poput skupih telefona, novca i nakita i ne nosite ih sa sobom na plažu, radije koristite pristupačne sefove.
  • Bicikle i skutere, posebno električne, treba propisno osigurati.
  • Lokalnim stanovnicima se savetuje da ne ostavljaju velike sume novca i nakita kod kuće.
  • Kada odlazite od kuće, bilo na kratko ili na odmor, pobrinite se da imanje ne izgleda napušteno.
  • Možete ostaviti upaljeno svetlo, postaviti alarmne uređaje, protivprovalna vrata ili zamoliti nekoga da dođe u stan svaki dan (upali svetlo, preuzme poštu) i tako ostaviti utisak da je neko uvek kod kuće.

Ne pomeraj ništa

Pljačka, pljačka banke, pljačka dijamanata
foto: Profimedia

U slučaju da vam se ipak dogodi provala, ništa ne pomerajte, ne dirajte predmete i ne pospremajte, već odmah pozovite policiju. Samo u tom slučaju policija i kriminalistički istražitelji mogu kroz istragu doći do korisnih tragova koji mogu dovesti do počinioca.

Istovremeno, obratite pažnju na sumnjiva lica i vozila koja ne pripadaju lokalnom okruženju, jer mogu biti nelegalna. Ovakva zapažanja odmah prijavite policiji.

Kurir.rs/ Politika/ S.Đ.

Bonus video:

01:43

ŠOK IZJAVA: U Beogradu se dnevno desi ČAK 3 PROVALE! Iz odseka za suzbijanje krađa savetuju: Obratite pažnju na OVO kada putujete

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track