SRPKINJA SNIMILA NAJEZDU ČUDNIH BUBA U GRČKOJ "Svuda su po ljudima, peškirima, lepe se..." Kad je shvatila šta je zgrozila se FOTO
Foto: Profimedia

pažnja

SRPKINJA SNIMILA NAJEZDU ČUDNIH BUBA U GRČKOJ "Svuda su po ljudima, peškirima, lepe se..." Kad je shvatila šta je zgrozila se FOTO

Društvo -

Aleksandropolis, popularno primorsko mesto u Grčkoj, ovog leta suočava se sa neobičnim i neprijatnim problemom, javlja jedna Srpkinja koja trenutno letuje u ovom mestu.

Suzana je u Fejsbuk grupi "Live from Greece", postavila video u kom je snimila najezdu sitnih crnih mušica koje se masovno pojavljuju na plaži, ali i na terasama apartmana, te upitala druge šta bi to moglo biti.

- Poštovani, nalazimo se u Aleksandropolisu. Ne znam da li je i u drugim primorskim mestima, ali ovde je najezda nekih sitnih crnih mušica na plaži. Bukvalno se lepe za kožu, peškire kreme za sunčanje... Da li imate informaciju šta bi to moglo da bude? Svuda je, po ljudima, peškirima. Vrlo otporna na vodu. Preživljava. Puna je plaža u Aleksadropolisu. Preživljavaju i pranje u mašini. Da li još neko susreo sa ovim? Na plaži je najviše. Oni imaju i bazen. Ima ih i tu, ali ne u toj meri kao na plaži. Takođe na terasama apartmana. Veš kad se iznese da se suši uvuku se u stvari. Mi smo bili ovde i prošle godine ovoga nije bilo. Jako je neprijatno. Kada se namažes faktorom samo se zalepe. Ali i mile po telu i takođe svrbi. Gricnu. Ima li neko saznanje šta ovo može biti? - napisala je Suzana.

bube, plaža
foto: Printscreen Facebook/Live from Greece

Na osnovu snimka, mnogi su pomislili da se radi o buvama.

- Ju bokte pa buve....To treba tretirati - napisala je jedna članica grupe.

Za njom se javila druga pa dodala:

- Ja ne mogu da ih se rešim u kući imam psa i mačku, ove godine za njih idealno.

Neko treći je napisao:

Grčka, plaža, Leptokarija
foto: Kurir/T.S.

- Lele, divlje drozofile, neko alkoholno vrenje se odvija pored vas. Tražite deo novca nazad od tog hotela"

A onda se javio jedan gospodin pa objasnio odakle buve/vaši tu.

- Neka vrsta vaši. Prvi put vidim. Verovatno nisu čistili pesak od prošle godine, pa su se po ovoj vrućini razmnožile u prljavštini i otpadima i prilagodile uslovima za život pa im ni pranje u veš mašini ne može ništa. Zapravo biste trebali tražiti deo svog novca nazad od tog hotela koji je odgovoran da se pobrine za higijenske uslove u hotelu i na plaži. Kad već prima goste tu za pare nek se pobrine i da isprska i uništi te vaške/buve koje mu mile tu po hotelu i na plaži i uznemiravaju goste. Fuj.

Kurir.rs/ Blic/ A. K.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track