DRUŠTVO MATEMATIČARA SRBIJE: Značajna priznanja za srednjoškolce na olimpijadi u Velikoj Britaniji! NAŠA DECA ZABLISTALA U BATU
Matematička gimnazija, Foto: Dado Đilas

srbiji na ponos

DRUŠTVO MATEMATIČARA SRBIJE: Značajna priznanja za srednjoškolce na olimpijadi u Velikoj Britaniji! NAŠA DECA ZABLISTALA U BATU

Društvo -

BEOGRAD - Na 65. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (International Mathematical Olympiad – IMO), od 11. do 22. jula, u Batu (Velika Britanija), svih šest takmičara srednjoškolskog olimpijskog tima Srbije osvojili su značajna priznanja, objavilo je Društvo matematičara Srbije.

Učenici beogradske Matematičke gimnazije, Stefan Šebez, Gvozden Lapčević, Mihailo Jančević i Novak Despotović, osvojili su srebrne medalje, bronzana je pripala učeniku gimnazije "Svetozar Marković” iz Niša Strahinji Svrziću dok je učenik Matematičke gimnazije u Beogradu ;Stevan Radivojević nagrađen pohvalom.

U saopštenju piše da je u zvaničnoj konkurenciji na tom, najznačajnijem takmičenju za učenike srednjih škola, učestvovalo 609 takmičara iz 109 zemalja.

Olimpijski tim Srbije odabran je nakon nekoliko etapa matematičkih takmičenja, u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvete.

Rukovodioci bili su dr Miljan Knežević, Univerzitet u Beogradu – Matematički fakultet i Teodor von Burg, Matematička gimnazija, Beograd.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

00:30

SRPSKI MATEMATIČAR ZVAO NOLETA IZ PUBLIKE! Đoković mu na kraju meča uzeo telefon i slikao selfi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track