MILAN BOJIĆ KRENUO BICIKLOM NA PUT OD 2.000 KILOMETARA! Godišnji odmor iskoristio za humanitarni rad: Ovo je cilj njegovog izazova
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

MILAN BOJIĆ KRENUO BICIKLOM NA PUT OD 2.000 KILOMETARA! Godišnji odmor iskoristio za humanitarni rad: Ovo je cilj njegovog izazova

Društvo -

Milan Bojić pre deset dana krenuo je biciklom iz danskog grada Kopenhagen u Beograd. Ovog vikenda prešao je čak i Beč, a u "Pulsu Srbije" odgonetnuo je koja je svrha njegove vožnje i kada stiže u Beograd.

- Već sam u Slovačkoj, od Beča sam se udaljio 80 kilometara ovog jutra, a idem ka Mađarskoj granici. Put je dug preko 2.000 kilometara, a na njega sam se odlučio jer volim biciklizam i zato što već dve godine živim u Kopenhagenu u gradu bicikala. Hteo sam da odem malo dalje, a to je bila odlična šansa da godišnji odmor provedem u Srbiji, a usput sam hteo da to bude i korisno tako da sam otvorio skupljanje donacija kroz fondaciju Novak Đoković, za vrtiće i predškolske ustanove - započeo je Bojić.

04:06

MILAN BOJIĆ KRENUO BICIKLOM NA PUT OD 2.000 KILOMETARA! Godišnji odmor iskoristio za humanitarni rad: Ovo je cilj njegovog izazova

S obzirom na neizdržive temeprature koje haraju ovih dana, Bojić je pričao kako se sa time nosio.

- Polazak iz Danske, posle mog radnog vremena, počeo je sa lošim vremenskim uslovima, duvao je jako vetar pored mora u prelazu ka Nemačkoj. Imao sam povrede, bol u kolenu, zglobovi su otekli, a potom sam izgoreo od sunca. Takođe, od dugog sedenja na sedištu, bio sam primoran da koristim preparate za tretiranje kože, ali me ništa od toga nije sprečilo da obavim svoj put do Beograda, te pokušam da skupim 5.000 evra koje sam odredio za pomoć predškolsim ustanovama i razvoju vrtića u Srbiji - rekao je Bojić, pa zaključio:

- Nadam se da ću uspeti da prikupim taj novac, još uvek nismo ni na pola puta što se tiče donacija, bilo je nekih problema prilikom uplate iz Srbije jer mi koristimo "Dina" kartice koje nisu pogodne za plaćanje putem interneta jer je fondacija registrovana u Americi.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

00:17

Jelena Đoković vozi bicikl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja