PLJUŠTE KAZNE NA PLAŽAMA GRČKE: Inspekcija zatvorila nekoliko bič barova! Kršili novi zakon, prijavljivali ih i turisti (VIDEO)
Bič barovi kršili zakon, Foto: Printscreen TikTok

sankcije

PLJUŠTE KAZNE NA PLAŽAMA GRČKE: Inspekcija zatvorila nekoliko bič barova! Kršili novi zakon, prijavljivali ih i turisti (VIDEO)

Društvo -

Nekoliko bič barova je zatvoreno u prethonih nekoliko dana u Grčkoj i to zbog kršenja zakona!

Naime, mnogi su postavljali ležaljke na plažama koje uopšte nisu zakupili.

- U poslednjih pet dana vlasti u Grčkoj su primile preko hiljadu žalbi o prekršajima bič barova. Inspekcija je tom prilikom zatvorila nekoliko bič barova koji su postavili ležaljke na plažama koje uopšte nisu zakupili - navodi Nikana.gr.

@nikana.gr U poslednjih 5 dana, vlasti u Grčkoj su primile preko 1000 žalbi o prekršajima beach barova. Inspekcija je tom prilikom zatvorila nekoliko beach barova koji su postavili ležaljke na plažama koje uopšte nisu ni zakupili, a izrekla je kazne drugim barovima u vrednosti od 350 000€. Najviše prijava građana o kršenju pravila ima na Halkidikiju. Razlog za to je verovatno najveći broj plaža na malom prostoru. Zaključili su, ipak, da je stanje na plažama mnogo bolje nego ranijih godina, u smislu da ima mnogo više slobodnog prostora za posetioce sa sopstvenom opremom. Da li ste i vi to primetili? 👉Za još korisnih i zanimljivih informacija iz Grčke pratite nas na društvenim mrežama, posetite naš sajt www.nikana.gr i postanite član naše FB grupe LIVE FROM GREECE gde zajedno delimo iskustva, savete i informacije iz Grčke. ✅Najveći izbor smeštaja u Grčkoj potražite na www.nikana.gr #nikanatravel #nikanagr #smestajgrcka #grckaapartmani #nikanagrcka #letovanjegrcka ♬ original sound - nikana.gr - letovanje u Grčkoj

Izrečene su kazne i drugim barovima u vrednosti od 350 hiljada evra.

- Najviše prijava građana o kršenju pravila ima na Halkidikiju, a razlog za to je verovatno najveći broj plaža na malom prostoru. Zaključili su ipak da je stanje na plažama mnogo bolje nego ranijih godina u smislu da ima mnogo više slobodnog prostora za posetioce sa sopstvenom opremom. Da li ste i vi to primetili? - dodaje Nikana.gr.

Podsetimo, Ministarstvo nacionalne ekonomije i finansija Grčke uvelo je novi zakon za regulisanje plaža i obalnog javnog dobra u Grčkoj, po kom površina koja se iznajmljuje više ne može biti veća od 50 odsto ukupne površine plaže.

Pored toga, digitalna aplikacija omogućava građanima da direktno prijave prekršaje, a situacija će se pratiti preko bespilotnih letelica i satelitskih snimaka. Za prekršioce su predviđene kazne, a za one koji prekorače granicu dodeljene površine novčana sankcija je četiri puta viša od cene mesečnog zakupa, a sva nelegalno postavljena oprema mora biti uklonjena u roku od 48 sati.

Bonus video:

02:10

U BUDVI LEŽALJKE I DO 200 EVRA Ivan Gajić uživo iz CG otkrio kakve su cene na primorju: Bez 50 € u restoran se NE POJAVLJUJTE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track