HITNO UPOZORENJE RHMZ: Nevreme stiže za sat vremena, ovaj deo Srbije prvi na udaru
Foto: Shutterstock

HITNO UPOZORENJE RHMZ: Nevreme stiže za sat vremena, ovaj deo Srbije prvi na udaru

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom.

"U narednih sat vremena na području srednje-Banatskog okruga lokalno obilni plјuskovi sa grmlјavinom i gradom i kratkotrajno jakim vetrom", navodi se u hitnom upozorenju.

Tokom noći na severu i zapadu Srbije, a sutra i u ostalim krajevima lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: plјuskovi sa grmlјavinom i većom količinom padavina, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih plјuskova.

Sutra promenlјivo i nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, pa se u pojedinim delovima grada očekuje veća količina padavina, uz kratkotrajno jak i olujni vetar u zoni najintenzivnijih plјuskova.

Upaljen meteo alarm

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog grmljavine, kiše al ii visoke temperature. Žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track