UPOZORENJE ČITAOCIMA KURIRA: Poznate ličnosti i naš brend na udaru PREVARANATA! Evo kako javnost dovode u zabludu (FOTO)
Foto: Printskrin/Facebook, Shutterstock

pažnja

UPOZORENJE ČITAOCIMA KURIRA: Poznate ličnosti i naš brend na udaru PREVARANATA! Evo kako javnost dovode u zabludu (FOTO)

Društvo -

Redakcija Kurira upozorava čitaoce da smo u poslednje vreme na meti zlonamernih napada u kojima se na nezakonit način zloupotrebljavaju ime i logotip našeg brenda, a čitaoci dovode u zabludu.

Naime, na pojedinim internet stranicama i domenima koji nisu u vlasništvu i ni pod kakvom uređivačkom kontrolom Kurira, a vizuelno su kreirani tako da izgledaju gotovo identično, pojavljuje se lažni sadržaj u kome su zloupotrebljene javne ličnosti i pripisani im izmišljene izjave i događaji u kojima nikad nisu učestvovali.

Lažne vesti su promovisane na mrežama poput Instagrama
Lažne vesti su promovisane na mrežama poput Instagramafoto: Facebook printscreen

Na meti su bili, između ostalih, Ana Mihailovski, Nikola Kojo i Jovana Joksimović.

Lažna vest i zloupotreba Kurir brenda
Lažna vest i zloupotreba Kurir brendafoto: Printscreen

U nekoliko navrata, čim smo locirali ovakve prevare, podneli smo prijave kompaniji Meta, njihovomlokalnom zastupniku, hosting provajderu, kao i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Neki od slučajeva su rešeni, neki su još u postupku, ali ono što je glavni problem jeste činjenica da se konstantno pojavljuju nove stranice i da smo stalno na meti ovih napada.

Jedan od primera zloupotrebe ticao se i Ane Mihajlovski
Jedan od primera zloupotrebe ticao se i Ane Mihajlovskifoto: Facebook printscreen

Redakcija Kurira i kompanija WMG će i u narednom periodu preduzimati sve pravne radnje koje su im na raspolaganju kako bi, pre svega, zaštitili svoje čitaoce.

Pogledajte kako su izgledale pomenute zloupotrebe:

1 / 8 Foto: Facebook printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track