Prošlog petka, u Novopazarskoj ulici u Beogradu, devetnaestogodišnji mladić brutalno je pretukao oca koji je gurao kolica sa sedmomesečnom bebom. Sve je počelo kada je osumnjičeni, isparkiravajući se, zakačio kolica. Izbila je svađa koja je kulminirala nasiljem. Dežurni javni tužilac podneo je predlog za pritvor, ali je Prvi osnovni sud odbio taj predlog.

Gost emisije "Puls Srbije" bio je Blažo Marković, predsednik Sindikata policijskih starešina Srbije i predsednik pokreta Novi ljudi - nova snaga Srbije, kao i advokat Nemanja Milošević.

Marković je oštro kritikovao rad tužilaštva, naglašavajući da su roditelji malog Andrije opravdano ogorčeni na sporo delovanje pravosudnih organa.

- Roditelji su ogorčeni na tužilaštvo što tako sporo rade. Tužilaštvo dobije gotov papir i onda dolazimo do smešne situacije - rekao je Marković. On je pozvao na hitnu kontrolu rada tužilaštva, naglašavajući potrebu za hitnim reformama i boljom organizacijom.

sequence-01.00-16-20-24.still004.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Milošević je detaljno objasnio pravne aspekte slučaja i status roditelja ubijenog dečaka kao svedoka.

- Oni sada imaju status oštećenih, što im donosi mnoge procesne beneficije - objasnio je Milošević. Naglasio je da je važno da se slučaj reši što pre, poštujući hitnost koja je predviđena zakonodavstvom.

sequence-01.00-10-21-05.still002.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Marković je izrazio zabrinutost za sigurnost dece u ovakvim slučajevima.

- Šta mi očekujemo koji imamo decu? Šta će biti sutra sa našom decom ako se ovako dogodi? - upitao je Marković, dodajući da je potrebno više transparentnosti i efikasnosti u radu pravosudnih organa.

sequence-01.00-15-41-12.still003.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Milošević je takođe istakao značaj zaštite prava dece u krivičnom pravu.

- Zaštita dece je kruna jednog društva - rekao je Milošević, naglašavajući važnost primene zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnika.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

kurir televizija OVO JE DOKTORKA KOJA JE SPASILA BEBU U NOVOM PAZARU! Dete bilo u VEOMA kritičnom stanju, opisala kako ga je reanimirala!