ZBOG PEŠKIRA NA JADRANU NASTAO HAOS! Hrvatica pokazala kako sklanja tuđe s plaže, a Srbi pobesneli: Au kakvo zlo! (VIDEO)
Foto: TikTok Printscreen

rat zbog peškira

ZBOG PEŠKIRA NA JADRANU NASTAO HAOS! Hrvatica pokazala kako sklanja tuđe s plaže, a Srbi pobesneli: Au kakvo zlo! (VIDEO)

Društvo -

Bitka za mesto na plaži dovela je do prepucavanja sa devojkom iz Hrvatske

Ostavljanje peškira na plaži "dok se doručkuje i popije kafica" na Jadranu se više ne toleriše, a oni koji se okuraže i to ipak učine, svoje ležaljke i peškire kao po običaju pronalaze na obeleženom mestu za "nesavesne turiste".

Kako to izgleda u praksi pokazala je mlada Hrvatica koja je tim činom navukla bes na sebe.

Bitka za mesto na plaži dovela je do prepucavanja sa devojkom iz Hrvatske koja je pokazala kako će proći svaki "pametni" turista koji na hrvatskom delu Jadrana ostavi peškir ili asuru sa željom da zauzme mesto za kasnije.

Videvši ostavljene stvari bez turista pored njih, ona je uzela i sklonila sve, a tom prilikom je napravila i video-snimak koji je naslovila: "Za one koji se pitaju kako maknit nekome stvari. Evo kako-vrlo jednostavno".

Šta je uradila sa peškirima?

U snimku je objasnila šta se dogodilo i zbog čega je tako reagovala.

"Ovako, zauzeli su sa pet ovakvih šest metara plaže. Sad ćemo mi to pristojno skupiti i odneti tamo gde piše da je zabranjeno ostavljanje stvari na plaži. Piše za pristojne", rekla je ona u snimku.

Na kraju videa, snimila je i sam znak na kojem stoji obaveštenje da je zabranjeno ostavljanje stvari na plaži i to na par svetskih jezika.

Jedni joj čestitaju, drugi osporavaju

U komentarima ispod objave većina joj je čestitala na potezu koji je uradila. Međutim, bilo je i onih kojima se njen potez nije dopao.

"Pa šta odem da popijem piće i treba da sklanjam peškire", "Au kakvo zlo. Imaš mesta pored, a baš ti to smeta. Fuj", "Čime se vi svi ljudi bavite kad odete na odmor tih bednih 10 dana", smenjivali su se komentari žena.

"Pa ja da se kupam i da te vidim da mi diraš stvari dva meseca bi ti ruke u gipsu bile", glasio je prvi komentar.

@anjaprajninger Za one koji se pitaju kako maknit nekome stvari. Evo kako-vrlo jednostavno. #balkan #balkantiktok #fyp #fyp #fypage #sezona #turizam #brela ♬ original sound - Anja Prajninger Šuto

"Pa vidiš gospođice, da sklanjaš tuđe stvari nemaš pravo. To pod jedan. Pod dva, voleo bih da te neko tako nabambusa jer nemaš pravo da diraš tuđe stvari. Sramota", napisao je drugi.

Nakon njih se oglasila i devojka koja je takođe negodovala. "Gledam i ne verujem da je ladno ovo uradila. Pogledaj koliko mesta na plaži i ona ladno uradi ovako nešto.", napisala je ona.

Bilo je i onih koji su slično postupili poput nje, ali su se na kraju ipak pokajali.

"Ja sam to jednom uradila pa je žena koja je došla na svoje stvari doslovno podivljala. Upropastila mi dan, tako da sad ignorišem, ne želim se sa ludima petljam", glasilo je iskustvo jedne od žena koje su odlučile da više ne sprovodne "plažne" zakone.

U Hrvatskoj kazna 200 evra

Opština Kolan na Pagu prošle godine je sprovela akciju sakupljanja peškira s plaže.

- Važno je da svi posetioci plaže budu svesni svoje odgovornosti prema okolini i drugim ljudima i pridržavaju se pravila kako bi se stvorilo ugodno i sigurno okruženje za sve. Uklonjene predmete možete pokupiti ispred igrališta u Mandrama, saopštili su iz Opštine. Na Novom Vindolskom „ostavljače“ rekvizita na plaži čekaju kazne od oko 200 evra.

Pokazala i kako se provela u Beogradu

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track