Priča o 12-godišnjem dečaku Radoju Đokiću, koga je majka ostavila na rođenju, digla je Srbiju na noge. Njega i sestru Ivonu prihvatila je baka Mira Marković, žive u selu Katrga kraj Čačka, a on obavlja sve poljoprivredne poslove i čuva stoku.

Nakon pisanja Kurira mnogo se ljudi javilo da pomogne, a Luka Petrović iz Beograda ne samo da je donirao 2.000.000 dinara za renoviranje stare kuće, već je i dečaka i njegovu sestru doveo jedan vikend u Beograd i kupio im garderobu, obuću i sve što im je bilo potrebno.

Ovaj vredni dečak dirnuo je srca mnogih, neke je i rasplakao te su rešili da pruže pomoć ovom malom, a zapravo tako velikom domaćinu koji ide u školu, kosi livade, hrani i čuva životinje i želi da obrađuje zemlju, ali nema dovoljno mašina.

Njegova baka Mira Marković je ponosna na svog unuka, a zahvalna je svima koji su im pomogli između ostalog i Luka, koji ih je, kaže, zadužio za ceo život.

radoje-djokic.jpg
Privatna Arhiva 
foto: Privatna Arhiva

- Mi tom čoveku nikada nećemo moći da se odužimo, zahvalni smo mu do neba. Zahvaljujući njemu nam je renovirana stara kuća, a Dragiša Tomić nam gradi novu kuću. Život nam se skroz promenio, Radoje i njegova sestra su presrećni. Prošle subote su bili u Beogradu na dva dana, Luka ih je čekao, ugostio, kupio im je sve što im je bilo potrebno kvalitetnu obuću, odeću i sve je to koštalo oko 2.500 evra.

- Decu je vodio na ručak, u tržni centar, Radoje kaže da im je kupio najskuplje bombone tamo. Kupali su se na bazenu... Ostavio im je čak i novac i dobili su kartu za utakmicu Crvene Zvezde. Ovim putem želim da mu se zahvalim na svemu što je učinio za nas.

screenshot-20240610-133438.jpg
Youtube Printscreen/TV Prva/Nećete verovati 
foto: Youtube Printscreen/TV Prva/Nećete verovati

Baka Mira kaže i da radovi na novoj kući odlično napreduju.

Račun za pomoć

Mira Marković tekući račun u HALKBANK 155-3800181190350-94 Grad Čačak

- Majstori su sa nama svaki dan. Zahvaljujući Dragiši Radoje će imati svoj krov nad glavom do zime. Od ponedeljka stiže građa za krov, sve brzo napreduje. Hvala svim dobrim ljudima u moje ime, i mojih unuka.

Radoje kaže za Kurir da je zahvalan čika Luki i svima koji su mu promenili život.

screenshot-20240610-133806.jpg
Youtube Printscreen/TV Prva/Nećete verovati 
foto: Youtube Printscreen/TV Prva/Nećete verovati

Podsetimo, baka Mira je rekla za Kurir da je Luka Petrović iz Beograda u Kuriru pročitao priču o dečaku Radoju koja ga je potresla i rešio je da pomogne.