PLJUSAK S GRMLJAVINOM POGODIĆE SUTRA OVE DELOVE SRBIJE: Pad temperature, vreme će biti svežije - objavljena prognoza DO KRAJA JULA
Foto: Shutterstock

oglasio se rhmz

PLJUSAK S GRMLJAVINOM POGODIĆE SUTRA OVE DELOVE SRBIJE: Pad temperature, vreme će biti svežije - objavljena prognoza DO KRAJA JULA

Društvo -

Vreme u Srbiji sutra će biti svežije, u većem delu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura biće od 29 do 33 stepena.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je prognozu do kraja jula.

Naime, do kraja ovog meseca pretežno sunčano i toplo, samo je sutra (29.07.) uz lokalni razvoj oblačnosti u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu i istoku Srbije moguća kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom, piše u najnovijoj najavi na sajtu RHMZ.

Maksimalne temperature:

- danas, 28. jula, od 33 do 37 °S; - sutra, 29. jula, od 29 °S na severozapadu do 33 °S na jugu i istoku Srbije; - u utorak, 30. jula, od 28 do 32 °S; - u sredu, 31. jula, od 30 do 33 °S.

RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

Početkom avgusta još malo toplije. U četvrtak (01.08.) od 32 do 35 °S, a u petak i subotu (02 - 03.08.) lokalno i do 37 °S. Narednog vikenda ponovo se očekuje i retka (izolovana) pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, stoji na sajtu RHMZ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track