TURISTA OPLEO PO OVIM GRČKIM PLAŽAMA "Ležaljke koštaju do 90€, sve preskupo, ništa posebno, plus se dešava i ovo" FOTO
Foto: Profimedia

sezona u jeku

TURISTA OPLEO PO OVIM GRČKIM PLAŽAMA "Ležaljke koštaju do 90€, sve preskupo, ništa posebno, plus se dešava i ovo" FOTO

Društvo -

U Fejsbuk grupi Live from Greece pojavila se objava jednog turiste koji je razočaran grčkim plažama na Kasandri, Haniotiju i Pefkohoriju.

- Kasandra, Xenia beach za dvoje suncobran i ležaljke koštaju po danu minimalno 40 evra do 90 evra, voda je bila mutna, plaža je uska iza je rastinje, puno prašine i nije sređeno...Sve u svemu preskupo i ništa posebno... Hanioti, Pefkohori plaže su uske, u vodi ima kamenja velikih, nema pesak već su kamenčići na plaži koji bodu noge ne možeš da hodaš, ništa posebno, voda je čista i topla... Plus obijaju auta na celoj Kasandri! S obzirom da je na plaži šljunak peškir da staviš je katastrofa, tako da Kasandru zaobilazite u širokom luku... - navodi se u obajvi koja je pokrenula lavinu komentara:

plaža
foto: Printscreen Facebook/Live from Greece

- Ni meni se Kasandra ne sviđa, ali o ukusima ne treba raspravljati. A ti što negiraju obijanje i krađe, neka se sete prošlogodišnjih objava - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Sitonija je pojam za Kasandru, bila je i biće.

Međutum, mnogi turisti su napisali da imaju drugačije iskustvo na ovim plažama.

- Imam sasvim drugačije iskustvo sa pomenutim plažama i predlog da idete u Ulcinj, peskovite plaže, široke, prostrane, voda divna i turisti u čarapicama i sandalicama - navodi se u komentaru, a u narednom stoji:

- Totalno netačno upravo smo muž i ja na Pefkohoriju i zaista nam je prelepo. Rđavom čoveku će sve da smeta. Vi idite na Dunav.

Pefkohori, Grčka
foto: Shutterstock

Sudeći po reakcijama mišljenja su bila podeljena.

- Ko želi da sluša abrove sa svih strana, da udiše miris tabana iznad potiljka i poveća rizik da izgubi dete u gužvi, ide na Kasandru u sezoni. Bio u Polihronu u julu, ako isparkiraš automobil, kružiš 20 minuta da ponovo nađeš parking, Šetali smo do Haniotija i Pefkohorija i sve podseća na vašar. Kasandra je lepa u maju i septembru, sve ostalo je vašarište. Moj favorit je Atos, uvek ima mesta i na plaži i na parkingu i Amuljani je prelepo ostrvo, kada sve to osetiš i vidiš, zaboraviš Polihrono, Hanioti, Leptokatiju, Paraliju - napisala je jedna članica grupe, a druga dodala:

- Tražiš dlaku u jajetu. Ovakvi ljudi kao i vi ostanite kući, pa neće ništa smetati. Bila i na Hannioti, i na Pefkohori i uvek bi se vratila tamo.

Pojedini turisti tvrde da su u kafićima na desnom delu plaže set dve ležaljke i suncobran 20 evra.

- Parking ogroman, besplatan, odmah uz plažu. Čuvaju vam automobil ako se parkirate u deo predviđen za kafiće, a ne naplaćuju - piše u komentaru, a u narednom stoji:

- Jedino plaža Agora, koja je nešto severnija, može se porediti sa Ksenijom. Nešto je manja gužva, ali je prilaz strmiji.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track