ŽELJKA OTIŠLA NA ODMOR U NEKADA OMILJENU DESTINACIJU SRBA PA OSTALA ZATEČENA: Pivo košta evro, a smeštaj jeftiniji od Crne Gore
Foto: Shutterstock, Ilustracija

iskustvo

ŽELJKA OTIŠLA NA ODMOR U NEKADA OMILJENU DESTINACIJU SRBA PA OSTALA ZATEČENA: Pivo košta evro, a smeštaj jeftiniji od Crne Gore

Društvo -

Uprkos brojnim predrasudama koje je čula o letovanju u Bugarskoj, jedna srpska porodica odlučila je da se upusti u avanturu zvanu Sunčev breg i time iz prve ruke stane na put negativnim komentarima o odmoru u ovoj zemlji.

Naime, kako je Željka iz Srbije objasnila unutar Fejsbuk grupe "Bugarska letovanje" nakon što su njena porodica i ona proveli svoj odmor u Sunčevom bregu, shvatili su da negativnim komentarima nema mesta i da će se zbog svog pozitivnog iskustva definitivno vratiti i sledeće godine.

- Ove godine smo prvi put letovali u Bugarskoj, tačnije u Sunčevom Bregu, i proveli smo 11 noći. Naše iskustvo je bilo izuzetno pozitivno. Pre polaska smo čuli mnoge negativne komentare i predrasude o letovanju u Bugarskoj, ali smo ipak odlučili da odemo i nismo se pokajali. Štaviše, planiramo da se vratimo i sledeće godine.

Plaža u Sunčevom Bregu je peščana, prostrana i nije pretrpana, što nam je omogućilo da se opustimo. Cena ležaljki i suncobrana iznosila je 30 leva dnevno (15 evra), što nam je bilo prihvatljivo. Takođe, postoji veliki broj kafića, restorana i barova u okolini, što je dodatno obogatilo naše iskustvo.

more, plaža, Sunčev breg
foto: Shutterstock

Što se tiče kafića i barova, primetili smo da su mnogi vrlo povoljni. Na primer, u nekim barovima pivo košta samo 1 evro, što je izuzetno jeftino. S druge strane, imali smo priliku da platimo Aperol Špric 10 evra, što je preterano skupo (skuplje nego kokteli u Italiji).

Hotel u kojem smo boravili ispunio je sva naša očekivanja, imali smo pun pansion i bili smo veoma zadovoljni pruženom uslugom. Sve u svemu, ovo letovanje je nadmašilo naša očekivanja i jedva čekamo da se ponovo vratimo sledeće godine", napisala je Željka.

"Svi su rekli biće loše, ali gle čuda nije"

Mnogi su se složili sa njom da ne shvataju zašto uopšte postoje negativna iskustva o Sunčevom bregu.

"Prvi put kad smo rekli da idemo u Sunčev breg svi su rekli 'prljava voda, mnogo alge ništa zanimljivo nema da se vidi'. Ali gle čuda već četvrtu godinu letujemo u Sunčev breg i nama je ekstra osećamo se kao kod kuće", napisala je jedna gospođa.

Jeftin hotel na 100 metara od obale?

Za njom se javila još jedna pa dodala:

"I mi smo prvi put ove godine bili u Bugarskoj. Baš smo zadovoljni! Mogu da kažem da su ljudi puni predrasuda u vezi mora i uopšte letovališta. Imam s čime da uporedim. Crno more, naravno da nema salinitet kao Jadransko ili Egejsko. Ali, voda je čista, prijatna za kupanje. Plaže su ogromne. Cena smeštaja u hotelu 100 metara od obale je niža od cene apartmana u Crnoj Gori! Preporučujem Sunčani breg od srca!".

"Za 15 evra ležaljke za ceo dan"

Na pitanje kakva je situacija sa ležaljkama sama autorka javila se još jednom pa objasnila da za 15 evra ili 30 leva dobijete ležaljku koju možete koristiti ceo dan.

"Košta 30 leva i kad platite uživate u tome čitav dan...Možete jesti i piti šta i odakle hoćete...niko vam ne sedi na glavi. Ležaljke pristojno razmaknute, sređene..čista plaža. Ako i nećete da plaćate, dosta slobodnog prostora ima da stavite svoje", zaključila je ona.

Kurir.rs/ Blic/ A. K.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track