Putovanje u Kinu predstavlja jedno nezaboravno iskustvo, posebno za ljubitelje hrane koji vole da isprobaju razne specijalitete.

To je nedavno doživeo i Ilija, tiktoker iz Srbije.

Posebno ga je oduševio način na koji se hrana priprema u Šangaju.

- Šta se jede u Kini? Pa manje više sve što pliva, gmiže, puže, pa čak i skakuće. Nekako mi je bilo žao ovih žaba, ali onaj koji im je slomio srce, jeste ovaj mali gambor koji pokušavao da utekne, ali je Kineskinja bila nemilosrdna - ispričao je Ilija koji je na Tiktoku pod nikom "dr_ilija_i_maja".

Potom je pokazao gde se sve sprema hrana.

- Restorani u Šangaju predstavljaju pravu čaroliju za sva čula. Šetajući uskim i živopisnim ulicama, odmah te privuku mirisi egzotičnih začina i sveže pržene hrane. Ispred svakog restorana izložena je ponuda dok unutar užurbano pripremaju hranu na velikim užarenim blokovima - naveo je Ilija.

On je odabrao dobro proverene rakove.

- Tu je naravno i nezaobilazan street food, gde se svako od ovih jela priprema s velikom pažnjom i ljubavlju, koristeći sveže sastojke i tradicionalne tehnike. Ovi specijaliteti ne samo da zadovoljavaju apetit, već pružaju jedinstven uvid u bogatu kulinarsku baštinu Šangaja - dodao je on.

Bonus video:

00:45
Šangaj: Konferencija pionira u veštačkoj inteligenciji Izvor: Kineski radio Internacional