MAĐARSKI TRANSPORTERI U VOJSCI SRBIJE: Realizovana obuka u Centru kopnene vojske u Požarevcu
Foto: Ministarstvo Odbrane

MAĐARSKI TRANSPORTERI U VOJSCI SRBIJE: Realizovana obuka u Centru kopnene vojske u Požarevcu

Društvo -

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu realizovana je obuka prve grupe pripadnika Vojske Srbije za upotrebu i održavanje oklopnih transportera BTR-80 i BTR-80A.

Reč je o borbenim vozilima primljenim od Mađarske vojske, koja će nakon izvođenja neophodnih radova biti raspoređena u jedinice Vojske Srbije.

Obuku su pohađali vojnici i starešine iz sastava Kopnene vojske i Komande za obuku, kao i lica iz Vojnotehničkog instituta i preduzeća „Jugoimport-SDPR“ i „Srboauto“.

Požarevac, Vojska Srbije
foto: Ministarstvo Odbrane

Mehaničari i vozači su se obučavali za platformu vozila i osnovno održavanje, dok su komandiri i nišandžije prošli obuku za rukovanje naoružanjem i uređajima u kupolama i njihovo osnovno održavanje.

Paralelno sa realizacijom obuke vrše se i neophodne aktivnosti za upostavljanje sistema održavanja oklopnih transportera BTR-80/80A.

Za pripadnike Vojske Srbije u nastavku slede obuka u vožnji i gađanju noću i, potom, taktička uvežbavanja, kako bi u potpunosti ovladali ovim borbenim sredstvom.

Bonus video:

01:36

OBUKA ZA NAVOĐENJE BORBENE AVIJACIJE Oficiri: Proces je veoma težak , a najvažnije je uspostaviti odnos poverenja sa pilotima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track