Ovogodišnji Sabor trubača u Guči počinje 2. avgusta i tim povodom MUP Srbije je uputio apel svim posetiocima ove svetkovine da, ako svojim kolima dolaze u Guču, vode računa da ne sedaju za volanom pod dejstvom alkohola i da se pridržavaju ključnih pravila i saveta za bezbednost.

1562332123sabortrubaca22203072018fotogzs.jpg
RINA 
Sabor trubača u Gučifoto: RINA

Apelu se sada pridružio i Dejan Petrović, istaknuti i internacionalni priznati majstor trube, koji je ove godine i domaćin 63. Sabora u Guči.

- Dragi prijatelji, želim da vas pozovem na 63. Sabor trubača u Guči koji će biti održan od 2. od 4. avgusta. Čast i zadovoljstvo mi je da sam ove godine domaćin Sabora trubača koji će biti otvoren 2. avugsta na Svetog Iliju u 10 sati ujutro. Ovom prilikom želim da apelujem na vas i da vas zamolim da, ako konzumirate alkohol, ne sedate za volan zato što imate obavezu makar prema vama i vašim prijateljima, a naravno i zbog drugih učesnika u saobraćaju - rekao je Petrović u poruci objavljenoj na Instagramu.

On se podsetio i svog iskustva od pre sedam godina, kada je, baš na Svetog Iliju imao udes koji je jedva prežive. - Zbog čega sam pomenuo Svetog Iliju? Iz prostog razloga što sam ja 2017. godine, upravo na Svetog Iliju, zbog umora imao saobraćajnu nesreću u kojoj sam jedva ostao živ. Zato vas ovom prilikom molim da sednete za volan odmorni i da vodite računa o vama i vašim porodicama i drugim učesnicima u saobraćaju - poručio je Petrović.

Podsetimo, MUP je najavio pooštrenu kontrolu saobraćaja zbog predstojećih festivala i takođe apelovao na učesnike u saobraćaju.