Pesnikinja Dragana Ljuna i je sama iskusila progon tokom Oluje i na svoj način pamti to vreme.

Posle 29 godina od dana koji su zauvek promenili život oko 200.000 Srba iz Hrvatske, u emisiji Puls Srbije na Kurir televiziji govorila je šta joj se najdublje urezalo u sećanje.

- Eto, i posle 29 godina je jako, jako bolno. Mislim da je to osećanje svih Srba Krajišnika, večiti neprebol. Taj dan, to jutro je nešto što je nama ostalo urezano u sećanje kao velika bol, rana, neverica. Ono osećanje da gubite sve ono što ste imali celog života. Bukvalno da vam se prekida detinjstvo - priča Dragana koja je tada imala 17 godina.

Kurir televizija "NISAM VEROVALA DA SMO ZAUVEK OTERANI, 13 DANA JE TRAJALA MOJA NEVERICA" Pesnikinja se s bolom seća Oluje i posle 29 godina

- S porodicom sam živela u Kninu. Moji koreni su vekovima dole, večita je ta borba u tim krajevima bila za opstanak. Da se razumemo, tu su sve naši vekovni manastiri, tu su Krupa, Krka, Dragović, to sedam vekova datira, znači Srbi su tu. Nismo ni bili svesni da se nećemo vratiti, mislilo smo da ćemo samo privremeno da se sklonimo. Međutim, kako je kolona odmicala, bol je bivala sve jača i ona neverica. Dok nismo stigli u Beograd nismo bili svesni toga. A neverica je u mom slučaju trajala 13 punih dana - dodaje ona.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija MOJ DOM NE MOŽE BITI NIGDE OSIM TAMO ODAKLE SAM OTERAN! Žrtva Oluje Milan Gačeša: To se ne zaboravlja, boleće dok sam živ