EVO KAKO SE NAMEŠTA ČUVENI KARTONSKI KREVET U OLIMPIJSKOM SELU Olimpijci u Parizu ogorčeni i zbog soba bez klime (VIDEO)
Foto: Printscreen Instagram

tvrd san

EVO KAKO SE NAMEŠTA ČUVENI KARTONSKI KREVET U OLIMPIJSKOM SELU Olimpijci u Parizu ogorčeni i zbog soba bez klime (VIDEO)

Društvo -

Pojedini sportisti koji trenutno borave u Olimpijskom selu u Parizu bili su iznenađeni otkrićem da će spavati na kartonskim krevetima u sobama koje nemaju klimu!

Olimpijce su sačekale i stolice napravljene od kartona, stolovi od recikliranih lopti i biljni jelovnici, a sve to zbog ekološkog pristupa jer je Organizacioni komitet igara u Parizu 2024. obećao da će ovo biti "najzelenije" olimpijsko takmičenje u istoriji, a ove inicijative, tvrde, da će im pomoći da taj cilj ostvare.

Međutim, neki sportisti nisu bili oduševljeni onim što su zatekli u smeštaju te su se na društvenim mrežama pojavile fotografije i video-snimci na kojima se vide kreveti sa kartonskom osnovom.

kartonski krevet
foto: Printscreen Instagram

- Učesnici Olimpijskih igara u Parizu su nezadovoljni jer propadaju kroz kartonske krevete, ne mogu da se odmore za takmičenje i umesto klime imaju ventilator - navodi se u jednoj objavi na Instagramu.

Naime, u Olimpijskom selu se nalazi oko 3.000 stanova sa ukupno 14.250 kreveta napravljenih od materijala koji se može reciklirati. Stolice i kreveti su napravljeni od kartona, dušeci su od plastike, što znači da se sve može lako reciklirati nakon završetka takmičenja.

A kako izgleda i kako se namešta čuveni kartonski krevet u Olimpijskom selu u Parizu pogledajte u videu ispod:

Jedna od najvećih inovacija je geotermalni sistem hlađenja koji uzima vodu ohlađenu na četiri stepena Celzijusa iz bunara dubine 70 metara ispod zemlje u obližnjoj geotermalnoj elektrani, pa ih transportuje do cevi ispod podova svakog stana. Ta hladna voda bi trebalo da ohladi zgradu za šest do 10 stepeni u poređenju sa temperaturom napolju.

kartonski krevet
foto: Printscreen Instagram

Gradonačelnica Pariza An Idalgo za "Rojters" je rekla je da je selo "dizajnirano tako da se izbegne potreba za klimatizacijom, čak i na veoma, veoma visokim temperaturama".

Nedavno su španski mediji pisali da se u Olimpijskom selu nalaze antiseks kreveti nosivosti do 200 kilograma. Svaki ima po tri jastuka, a sportista može u posebnoj aplikaciji da odabere jastuke prema svojoj potrebi. Kreveti su nazvani antiseks kreveti jer su navodno preslabi za bilo kakvu vrstu intimnih odnosa.

Smeštaj za olimpijce na Tahitiju

Boravak na brodu za krstarenje

Surfovanje na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. biće održano tokom četiri dana u desetodnevnom periodu, od 27. jula do 5. avgusta na Tahitiju, području koje je poznato po sjajnim talasima.

Neki sportisti iz Olimpijskog sela poredili su njihov smeštaj i smeštaj sportista koji su na Tahitiju. U video-snimku koji se pojavio na Instagramu vidi se da su navodno smešteni na luksuznom brodu za krstarenje.

Međutim, neki posetioci tvrde i da su kreveti udobni.

- Kreveti jesu od kartona, osnova je od kartona, a inače je normalan dušek. Ispod toga karton. Karton može da izdrži veliku težinu kreveti su udobni - rekao je Andrija Gerić, sportski psiholog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track