U Crkvi Svetog Marka u Beogradu održan je pomen žrtvama vojno-policijske akcije "Oluja".

Petar Aleksić U CRKVI SVETOG MARKA ODRŽAVA SE POMEN ŽRTVAMA "OLUJE": Okupio se veliki broj ljudi, prisutan je i gradonačelnik Šapić (FOTO/VIDEO)

Okupio se veliki broj građana.

Petar Aleksić U CRKVI SVETOG MARKA ODRŽAVA SE POMEN ŽRTVAMA "OLUJE": Okupio se veliki broj ljudi, prisutan je i gradonačelnik Šapić (FOTO/VIDEO)

Parastosu su prisustvovali članovi porodica čiji su srodnici stradali u "Oluji", predstavnici Vojske Srbije i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Posle parastosa, položeni su venci na Spomenik srpskim žrtvama stradalima u radovima od 1991. do 2000. godine na prostoru bivše Jugoslavije u Tašmajdanskom parku.

Kurir Aleksandar Šapić

Gradonačelnik Šapić rekao je da Srbi danas treba da tuguju u što većoj tišini i da ne treba očekivati da će zbog te suze neko zaplakati, već da će iskoristiti priliku da se time naslađuje, ali da ta suza neće proći bez posledica po one koji pokušaju da je prouzrokuju.

Šapić je nakon polaganja venaca rekao kako buduće generacije treba da budu učeni pravoj istoriji.

On je naglasio da srpski narod ne bi bio prognan da nije u svojim redovima imao "svakakve izrode".

"I dan danas mi se čini da postoje ti problemi i zato je važno srpsko jedinstvo, nacionalno pomirenje i da završimo se prokletim komunizmom", poručio je gradonačelnik Beograda.

Na današnji dan pre 29 godina počela je operacija hrvatske vojske i policije tokom koje je oko 2.000 Srba ubijeno ili nestalo, a više od 220.000 proterano iz Hrvatske.

Za samo 48 sati područje nekadašnje Republike Srpske Krajine bilo je etnički čisto. Porodice žrtava još uvek traže pravdu.