"OD SREDE STIŽE NOVI AFRIČKI CIKLON!" Ristić otkriva: Očekujte paklene temperature do 40 stepeni, a najvreliji će biti OVI DANI!
Foto: Kurir televizija, Shutterstock

kurir televizija

"OD SREDE STIŽE NOVI AFRIČKI CIKLON!" Ristić otkriva: Očekujte paklene temperature do 40 stepeni, a najvreliji će biti OVI DANI!

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod najavio je dolazak novog toplotnog talasa koji će pogoditi Srbiju već od četvrtka.

Meteorolog amater Ivan Ristić uključio se u Jutarnji program Kurir televizije kako bi dao detaljan pregled vremenskih uslova koje možemo očekivati u narednom periodu.

- U uticaju smo visokog ciklona iznad Karpata i Crnog mora, što će doneti prijatne temperature od 28 do 32 stepena u naredna dva dana. Međutim, od srede se očekuje jačanje Afričkog anticiklona, što će rezultirati porastom temperatura - rekao je Ristić.

Ivan Ristić
foto: Kurir televizija

Kako je Ristić naveo, trend rasta temperature će biti postepen, sa povećanjem od oko 2 stepena svakog dana.

- Do ponedeljka se očekuje da temperature dostignu između 36 stepeni i 40 stepeni, a takvi uslovi će se zadržati i narednih dana - rekao je Ristić, dodajući da će toplota biti posebno izražena od 12. do 14. avgusta.

dehidriranost, dehidracija, žeđ, leto, visoke temperature, znojenje, vrućine, letnje vrućine
foto: Shutterstock

Govoreći o mogućem kraju toplotnog talasa, Ristić je naveo da se trenutno ne vidi jasan kraj ovih visokih temperatura.

- Ne vidimo dolazak fronta sa zapada ili severozapada koji bi doneo osveženje i kišu. Možda tek krajem avgusta, oko 25. avgusta, možemo očekivati blago zahlađenje i mogućnost padavina - rekao je Ristić, upozoravajući da će temperature i dalje ostati visoke, sa maksimalnim vrednostima između 32°C i 36°C.

02:23

OD SREDE STIŽE NOVI AFRIČKI CIKLON! Ivan Ristić otkriva: Očekujte paklene temperature do 40°C, a OSVEŽENJE STIŽE TEK OVOG DATUMA

Ristić je apelovao na građane da se pridržavaju saveta za zaštitu od vrućine, posebno tokom najtoplijih dana.

- Najpametnije je držati se hlada i piti puno vode - zaključio je Ristić.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:27

U 17 ČASOVA STIŽE VIŠEĆELIJSKA OLUJA! Ristić: Očekujte urbane poplave, ova pojava dolazi kroz BEČKA VRATA, a zatim sledi PAKAO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track