Prestonica srpske trube nakon napetog takmičenja i dugog čekanja dobila je nove pobednike. Suze radosnice zablistale su ove godine u Guči na licu mladog Mihajla Zećirovića, iz orkestra Isidora Zećirovića iz Bojnika - proglašen je za najboljeg trubača, što je kako je i sam rekao, put ka ostvaranju njegovog dečačkog sna.

Ima samo 15 godina, prvi put je nastupio na velikoj bini i bukvalno i figurativno - oduvao mnogo iskusniju konkurenciju.

1722809540-gucanajmladjipobednikgucefotorina.jpg
RINA 
foto: RINA

- Ovo je neverovatan osećaj, ne mogu rečima da opišem. Ne znam gde se nalazim, nisam verovao kad sam čuo svoje ime. Ovo je ostvarenje mog dečačkog sna. Svako ko je bar jednom trubu uzeo u ruke, poželeo je da na ovoj bini dobije ovu nagradu. Presrećan sam i ponosan, zahvalan mojim kolegama iz orkestra i porodici. Truba je moja ljubav od kad znam za sebe. Vežbao sam dan i noć kako bih osvojio ovu nagradu, rekao je za RINU talentovani Mihajlo.

Ovogodišnji pobednik limeni instrument počeo je da svira sa sedam godina uz svog oca, strica i dedu. Od tada se od trube nije odvajao. Lako je učio, trudio se vežbao i već sa 15 godina ostvario svoj san. Nije ni čudo što ga mnogi smtaraju čudom od deteta među trubačima.

RINA OVO JE POBEDNIK SABORA U GUČI! Mihajlo ima samo 15 godina: Nisam verovao kad sam čuo svoje ime - OSTVARENJE SNA (FOTO)

Nagradu publike kao najpoularniji trubač i Zlatnu trubu ove godine na 63. Saboru trubača u Guči dobio je Vladimir Kuzmanović i njegov orkestar, iz Lučana. Da je ova nagrada i te kako opravdana pokazale su gromoglasne ovacije publike.

- Moj orkestar je osnovan prošle godine i ovo je prvo takmičenje, srce mi je puno kao kuća. Puno mi znači ova nagrada. Ova nagrada je san svakog trubača, nije samo moja već svih mojih drugara iz benda. Dugo smo se spremali, ali iskreno konkurencija je bila toliko jaka i ja ovu nagradu nisam očekivao. Ali, bio sam siguran u sebe, svoje sviranje i dao sam sve od sebe na bini. To je publika verovatno osetila i nagradila, kazao je Vladimir.

Orkestar Vladimira Ivanovića iz Zagužanja proglašen je za najbolji orkestar, a nagradama na 63. Saboru trubača u Guči ovenačali su se i oreksteri Siniše Stankovića i Milovana Petrovića.

Ovogodišnji Sabor trubača u Guči bio je jedinstven što je po prvi put u istoriji domaćin bio upravo jedan trubač, i to najveći od svih Dejan Petrović. Takođe, ove godine je svoje koncerte na bini koja za njih znači život svoje koncerte održalo čak osam majstora trube.

Bonus video:

RINA Grme trubači kroz centar Čačka