Dosadašnja potraga za Andrijom Bimbašićem (75) iz Kragujevca, koji je nestao 26. jula, još uvek nije dala nikakve rezultate.

O Bimbašiću, koji ima srednji oblik demencije, nema ni traga ni glasa već deset dana, odnosno od kada je poslednji put viđen ispred zgrade u kojoj živi u Ulici Lepenički bulevar 29.

Kako je za Kurir rekla njegova supruga Blagica Petrović, Andriji, koji je i srčani bolesnik, pre godinu dana dijagnostikovana je demencija.

Ipak, zahvaljujući propisanoj terapiji i redovnim kontrolama, on je dobro funkcionisao, a u skladu sa preporukama lekara, svakodnevno je izlazio da prošeta.

img-20240805-190601.jpg
Dejan Đusić 
foto: Dejan Đusić

On je, kaže supruga, sam redovno odlazio da plaća komunalne račune i bila je njegova odluka da isključivo on o tome brine.

"Iako je koristio štap, dobro se kretao i tokom njegovih izlazaka napolje nije bilo nikakvih problema. Toga dana otišao je sam do Elektrošumadije da proveri račun. Ja sam mu govorila da je daleko i da ne ide, ali on je rekao da može i otišao", kaže supruga Blagica.

Tada ga je ona poslednji put videla.

Kada se Andrija nije vratio kući ni kasno posle podne, nastala je zabrinutost.

"Komšija mi je uveče rekao da ga je video ispred zgrade gde je popio jedno pivo i da je vratio praznu flašu u prodavnicu. Zašto posle toga nije ušao u zgradu i gde je otišao, nije mi jasno", kaže supruga i dodaje da je o Andijinom nestanku odmah obaveštena kragujevačka policija.

Po Kragujevcu su izlepljena i obaveštenja sa slikom i najvažnijim informacijama o nestalom Kragujevčaninu.

Inače, ovaj penzioner nekada je radio kao automehaničar u "Zastavi", a kasnije, dok mu je zdravlje dozvoljavalo, odlazio je u rodno selo kod Šapca gde je radio na imanju.

U trenutku nestanka Andrija Bimbašić imao je na sebi farmerke, bež majcu, bež kačket i plave patike.

Porodica moli sve koji su ga videli ili bilo šta znaju o njemu da jave na telefon 0640677889 ili najbližoj stanici policije.