"CRNOGORCI, ZATO VAM SEZONA PROPADA" Srbi na mrežama zaratili oko letovanja, opleli po ugostiteljima na moru: Ovde dobijem gratis
Foto: Shutterstock

POLEMIKA TURISTA

"CRNOGORCI, ZATO VAM SEZONA PROPADA" Srbi na mrežama zaratili oko letovanja, opleli po ugostiteljima na moru: Ovde dobijem gratis

Društvo -

Letnja sezona je u punom jeku i mnogi naši građani uveliko odmaraju na omiljenim destinacijama na primorju. Iako najveći procenat njih preferira brčkanje na moru u Grčkoj, ima dosta turista koji vole odlazak u Crnu Goru i Jadran.

Na društvenoj mreži X pokrenula se polemika među turistima koji letuju na ove dve destinacije oko toga koja je od njih bolje, koje su prednosti i mane.

- U Grčkoj kad sednem u neki lokal dobijem gratis flašu vode, moja žena kad uzme čašu vina dobije mali tanjirić sa sirom i dve masline, ja uz svako pivo dobijem gratis grickalice. Posle obroka dobijemo gratis dezert. O moru da ne pričam, e, zato Crnogorci vama sezona propada - navodi se u objavi koja je izazvala niz reakcija, a mišljenja korisnika su bila podeljena.

Grčka, restoran, kafić, more, letovanje, ručak
foto: Shutterstock

- Pa ni u Srbiji to ne dobiješ. Slažem se i za njih važi. U ponekim lokalima dobiješ ali pre je izuzetak nego pravilo - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Nema ništa gratis, sve je ukalkulisano u cenu onoga što ste dobili "za pare", ali manje boli uz dve maslinke.

Neki su pomenuli da razlike u cenama u Grčkoj i Crnoj Gori gotovo da nema.

Crna Gora, Herceg Novi
foto: Petar Aleksić

- Mi izgleda nismo bili u istoj Grčkoj. Doživeh da su nam naplatili i plastičnu slamčicu koju smo dobili uz kafu na plaži - napisala je jedna žena, dok u narednom komentaru stoji:

- Užasno su nemarni prema onom što nude, neprofesionalno totalno se postavljaju prema turistima, kada bi se malo potrudili podigli nivo usluga to bi bila ekstra destinacija.

U jednom od komentara stoji i da sezona u komšiluku ne propada, već na protiv, da su gužve ogromne i da je prepuno turista.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track