U požaru koji je u utorak izbio blizu graničnog prelaza Evzoni izgoreo je porodični automobil.

Do požara je došlo oko 10 kilometara od graničnog prelaza Evzoni kada se zapalio automobil, a buktinja je zahvatila i obližnje nisko rastinje. Grčki mediji su preneli da su jake snage Vatrogasne jedinice stigle na lice mesta, a da je bio podignut i helikopter. Međutim, vatrogasnoj jedinici bio je otežan rad zbog jakog vetra. Zbog požara na ovom graničnom prelazu formirale su se kolone vozila.

U požaru niko od članova porodice nije povređen. Kako su preneli grčki mediji putnici su iskočili iz automobila kada je počeo da se oseća dim iz ventilacije. Porodica, kojoj je izgoreo automobil nekoliko kilometara od graničnog prelaza Evzoni, oglasila se na društvenim mrežama i zahvalila se svim prolaznicima koji su stali i pomogli pri gašenju vatre, a usput je vozač objasnio i šta se desilo.

screenshot-20240615-182845.jpg
Printscreen/Facebook/Live from Greece 
foto: Printscreen/Facebook/Live from Greece

- Naš auto je izgoreo kod Đevđelije, iz pravca Evzonija ka Srbiji. Dva aparata sam ispraznio i ne vredi. Stali su i ljudi da pomognu, ali nije bilo svrhe. Mi smo dobro. Automobil je servisiran pre puta, održavan, sve ispravno. Nemam pojma šta se dogodilo, u dva minuta je ceo izgoreo - navodi se u objavi na Fejsbuk stranici "Nikana.gr", dok je vozač i na svom profilu objavio fotografiju požara:

- Izgore mi auto na autoputu kod Đevdjelije za dva minuta neverovatno da mi je neko pričao ne bih verovao, ali bitno je da smo ja i žena živi i zdravi - navodi se u objavi.

Podsetimo, tokom leta česti su ovakvi slučajevi te smo preprošlog jula imali čak četiri slučaja gde su vozila izgorela na novom putu u Crnu Goru za samo nekoliko dana izgorela, dok je 40 njih prokuvalo. Sva četiri automobila koja su izgorela na crnogorskom auto-putu su francuski modeli.