4 ŠKOLSKA RASPUSTA, PO 1 U SVAKOM GODIŠNJEM DOBU! U novembru 4 slobodna dana, a evo kad i koliko će trajati prolećni
Foto: Shutterstock

4 ŠKOLSKA RASPUSTA, PO 1 U SVAKOM GODIŠNJEM DOBU! U novembru 4 slobodna dana, a evo kad i koliko će trajati prolećni

Društvo -

Ministarstvo prosvete objavilo je školski kalendar za predstojeću školsku godinu kojim je predviđeno da osnovci i srednjoškolci u Srbiji imaju četiri raspusta - jesenji, zimski, prolećni i letnji.

Đaci će u školske klupe sesti u ponedeljak 2. septembra, a prvo polugodište se završava u petak, 27. decembra. U ponedeljak 20. januara 2025. počinje drugo polugodište.

Što se tiče osnovaca škola se završava 13. juna, a za srednjoškolce nedelju dana kasnije 20. juna. Učenici osmih razreda završavaju nastavu 30. maja, isto kao i učenici završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola.

Dok maturanti gimnazija 7 dana ranije odnosno 23. maja. Inače, đaci će imati mini odmor i za Dan primirja u Prvom svetskom ratu 11. i 12. novembra. Međutim, sa vikendom će to biti zapravo četiri dana.

Što se tiče zimskog raspusta, on će početi u ponedeljak, 30. decembra i trajati do petka 17. januara.

Takođe, đaci će imati i prolećni raspust od srede 16. aprila do ponedeljka 21. aprila.

Što se tiče državnih i verskih praznika biće obeleženi sledeći praznici: 21. oktobar - Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, 27. januar Sveti Sava - Dan duhovnosti i školska slava, onda 22. april - Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu, pa 9. maj - Dan pobede i na kraju 28. jun odnosno Vidovdan i spomen na Kosovsku bitku.

Inače, Sveti Sava i Vidovdan su radni praznici ali bez održavanja nastave, a Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu i Dan pobede su nastavni dani.

Kurir/24sedam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja