Rhmz jutros je izdao saopštenje kojim najavljuje početak novog toplotnog talasa u Srbiji.

sequence-06.00-53-52-09.still005.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Danas i sutra očekuje se maksimalna temperatura od 32 do 35 stepeni, za vikend još toplije, dok se od početka sledeće nedelje očekuju temperature i do 40 stepeni.

Više informacija o ovome donosi Teodora Borozan koja je razgovarala sa Mirjanom Gulan, meteorologom.

- Sledi još jedan toplotni talas u Srbiji, u Beogradu, pa u celoj Srbiji. Videćemo kolikog će on biti intenziteta, ali svakako da će temperature iz dana u dan biti sve više, postepeno. Najtoplija će upravo biti sledeća sedmica i ići ćemo do 40 stepeni lokalno, naravno ne u celoj Srbiji - rekla je Gulan i dodala:

kurir televizija STIŽU PAKLENI DANI, TEMPERATURE VIŠE IZ DANA U DAN! Prognostičar RHMZ: Biće slično kao julski topli talas sa JEDNOM RAZLIKOM

- Uglavnom bi to bile temperature od 35 do 40. Ono što prati obično jedan talas to je i deficit padavina, dakle bez padavina u narednom periodu. Još nešto malo kiše sutra, ali uglavnom suvo vreme i pojava tropskih noći u urbanim sredinama naročito, ali ne onako neprijatne tropske noći kao što su bile u julu.

Bonus video:

kurir televizija FARMERI UBRZANO PRODAJU SVINJE ZBOG VRUĆINE, LUBENICE GORE! Uzgajivač stoke: Ovo je katastrofalna situacija!