BEOGRAD - Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije primio je danas u beobgradskom Hramu Svetog Save na Vračaru više od tri stotine mladih, talentovanih iz sportskog kampa "Srbija te zove"."Vi se bavite sportom, a verovatno još i učite različite škole i ko zna šta ćete u životu biti. Međutim, važno je da znate da šta god da radite i čime god da se bavite da sve treba da počne molitvom i da se završi molitvom Bogu", rekao je Porfirije, prenela je Informativna služba SPC.

On im je poručio da tamo gde žive čuvaju svoju veru ali budu potpuno ukljućčeni u život te sredine jer "postajemo pravi istinski hrišćani kada volimo sebe i svoje, kada znamo ko smo i znamo šta smo, ali ni na koji način da ne gledamo sa nepoverenjem, mržnjom i isključivošću one koji su pored nas".

"Naprotiv. Da njih gledamo sa dubokim poštovanjem i da nemamo nikakav problem što oni znaju ko su i šta su i što drže svoje", naveo je patrijarh.

Porfirije je podsetio na "svetinje koje ima srpski narod: od Dečana, Gračanice, Pećke Patrijaršije, Bogorodice Ljeviške, mnogih predivnih svetinja koje se nalaze na Kosovu, ali i svuda gde je naš narod vekovima živeo, a gde god je došao, podigao je svoje hramove".

Kurir.rs/Beta