Nakon tropskih vrućina čiji smo bili svedoci ovog leta usledilo je kratko zahlađenje, ali ubrzo zatim stigao je novi toplotni talas. Možemo li se nekako navići na nama neuobičajeno visoke temperature, proveravala je novinarka Emilija Andrejević sa sagovornicom Danijelom Cvetković, načelnicom službe za zdravstvenu zaštitu odraslih.

Kurir televizija NAČELNICA SLUŽBE ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU DALA SAVETE GRAĐANIMA ZA VRELE DANE: Njih ne možemo izbeći, ali probleme možemo

- Ovako toplo vreme ne možemo da izbegnemo, a naročito osobe kojima je nužno da izlaze, rade, obavljaju obaveze. Savakako apelujem da se deca i starije osobe ne izlažu preterano ovoj toploti. Od 10 ujutru već postaje pretpolo, pa sve do 18 časova. Dakle, ako se već izlazi, bolje birajte hlad, izbegavajte direktnu sunčevu svetlost. Nositi kapu, naočare kako bi se zaštitile oči i neka pamučna odeća kako bi se zaštitila koža - započela je Cvetković za Kurir televiziju, pa nastavila:

- Pazite na glavu, fizička aktivnost na suncu predstavlja veliki rizik od toplotnog udara. Ne bi trebalo izaći na ulicu bez flašice vode. Gubitak tečnosti dovodi do zgnušavanja krvi, pa mladi i stari mogu da kolabiraju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

kurir televizija STIŽU PAKLENI DANI, TEMPERATURE VIŠE IZ DANA U DAN! Prognostičar RHMZ: Biće slično kao julski topli talas sa JEDNOM RAZLIKOM