FOLIRANTI, NE ZAUZIMAJTE MESTO ONIMA KOJI SU STVARNO BOLESNI: Doktorka iz Bajine Bašte pobesnela zbog lažnih bolovanja!
Ilustracija, Foto: Tik Tok Printscreen, pravni_leksikon

oštro

FOLIRANTI, NE ZAUZIMAJTE MESTO ONIMA KOJI SU STVARNO BOLESNI: Doktorka iz Bajine Bašte pobesnela zbog lažnih bolovanja!

Društvo -

Jedna doktorka iz Bajine Bašte, očigledno ljuta što joj u velikom broju dolaze ljudi koji nisu stvarno bolesni već traže da im otvori lažno bolovanje, okačila je, na vrata ordinacije, obaveštenje koje je izazvalo burne reakcije.

Fotografija ovog obaveštenja se pojavila na Tik Tok nalogu "pravni_leksikon".

pravni_leksikon
foto: Tik Tok Printscreen, pravni_leksikon

- Simulanti - pacijenti koji traže lažirana bolovanja neka se ne javljaju na pregled i neka bolesnim pacijentima ne zauzimaju mesto i vreme. Savet - slobodno promenite doktora. Hvala na razumevanju! - rekla je ona i dodala:

"Stručne saradnike ne primam. Hvala na razumevanju!"

U opisu ove fotografije na Tik Toku je pisalo:

"Sa vrata jedne ordinacije u DZ Bajina Bašta. Da li je često korišćenje bolovanja postala zloupotreba zakona i da li je opravdano baš za svaku kijavicu uzimati bolovanje?! Doktorka iz Bajine Bašte smatra da je dosta sa tom praksom, a šta vi mislite? - napisala je.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Ova tema podgrejala je žužnu raspravu u komentarima. Dok su se jedni složili sa doktorkom i čestitali joj, drugi su istakli da se pojedini poslodavci tako ponašaju da im je lažno bolovanje jedino rešenje.

- A gde je psihičko zlostavljanje radnika?! Bolje da odem na bolovanje nego na robiju! - istakao je figurativno jedan korisnik mreža, dok je drugi dodao:

- Šta nije u redu? Samo kaže da simulanti ne prolaze. Stvarno bolesni nemaju problem! Ovde se bune profesionalni korisnici bolovanja koje bolest zadesi baš u vreme sezonskih privatnih poslova! - naveo je on.

- Zbog lažnih bolovanja stradaju i bolesni. Ni lekari više nemaju poverenja i ne znaju ko govori prave simtome, a ko simulira i koristi jer mu se ne radi - bilo je još jedno od mišljenja u nizu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track