DRŽAVA OVOJ GRUPI GRAĐANA DAJE PO 50.000 DINARA: Evo ko može da se prijavi i koji su uslovi
Foto: Ministarstvo Odbrane

OTVOREN KONKURS

DRŽAVA OVOJ GRUPI GRAĐANA DAJE PO 50.000 DINARA: Evo ko može da se prijavi i koji su uslovi

Društvo -

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 56 studentskih stipendija u školskoj 2024/2025. godini za 33 studenta osnovnih akademskih studija i 23 studenta master akademskih studija, koji će imati mogućnost da obezbede finansijsku podršku tokom školovanja i osiguraju sebi radno mesto u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Studenti osnovnih akademskih studija, koji steknu uslov da postanu vojni stipendista, dobijaće mesečno 50.000 dinara, a mesečna stipendija studenata master akademskih studija iznosiće 60.000 dinara. Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Srbije i koji imaju državljanstvo Srbije i prebivalište na teritoriji Srbije.

stipendije
foto: Ministarstvo Odbrane

Uslovi su i da stipendisti nisu gubili nijednu godinu tokom studija, da su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli prosečnu ocenu koja je za svaku stipendiju unapred navedena.

Posle završenog školovanja, vojni stipendisti dobiće zaposlenje u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, u svojstvu oficira ili vojnog službenika u Beogradu, Batajnici, Jakovu, zatim Zucu, Pančevu, Kraljevu ili Kragujevcu. Rok za prijavljivanje na konkurs je do 31. oktobra 2024. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track