KOLONA "OČERUPANIH" VOZILA SNIMLJENA U GRČKOJ Srbi parkirali na parking pa im poskidali tablice: Kazne su paprene VIDEO
Foto: Printscreen/Facebook/Grčkainfo

pažnja

KOLONA "OČERUPANIH" VOZILA SNIMLJENA U GRČKOJ Srbi parkirali na parking pa im poskidali tablice: Kazne su paprene VIDEO

Društvo -

Zbog nepropisnog parkiranja, na automobilima su skinute tablice u Grčkoj.

Izgleda da na koju god stranu da krenete na more, postoji opcija da će vam tablice na kolima nastradati.

Nova pravila u Grčkoj iznenadila su naše turiste, ali grčka policija je po tom pitanju nemilosrdna. Ako se parkirate negde gde nije dozvoljeno, na primer u blizini plaže ili šetališta, rizikujete da vam na mestu skinu tablice, a onda vas nateraju i da odrešite kesu.

- Skidanje tablica u Grčkoj zbog parkiranja. Mesto Perea". Ovaj potpis stoji uz video čitave kolone "očerupanih" vozila na Fejsbuk stranici Grčka Info.

U zavisnosti gde ste nepropisno parkirali, policija može da vam napiše kaznu od 40 do 80 evra. Njihovi propisi predviđaju da mogu privremeno da vam oduzmu i vozačku dozvolu, na deset dana, ali saobraćajnu zadržavaju i do dvadeset.

Ukoliko parkirate na mesto predviđeno za lica sa invaliditetom, novčani deo kazne iznosi 150 evra, a vozačka i saobraćajna vam se oduzimaju na deset dana. Grčki policajci mogu napisati novčane kazne, ali nisu ovlašćeni da ih naplaćuju. Kazna se mora platiti u ekspozituri pošte (ELTA) ili banke u roku od 10 dana.

Kurir.rs/ City magazin/ A. K.

Bonus video:

02:04

AUTOMOBIL POTPUNO IZGOREO, OSMOGODIŠNJA DEVOJČICA NA INTENZIVNOJ NEZI! Kurir saznaje u kakvom su stanju povređeni u nesreći

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track