"ZAŠTO PERNICA ZA ŠKOLU KOŠTA 5.000 DINARA?!" Sveska 50 listova 500 dinara, rančevi 10.000: Roditelji šokirani cenama pribora
Foto: Shutterstock

papreno

"ZAŠTO PERNICA ZA ŠKOLU KOŠTA 5.000 DINARA?!" Sveska 50 listova 500 dinara, rančevi 10.000: Roditelji šokirani cenama pribora

Društvo -

Mnogi roditelji đaka počeli su pripreme za povratak u školske klupe, a neki od njih šokirani su cenom školskog pribora. Jedna majka tvrdi da je pronašla pernicu koja košta ni manje ni više nego 5.000 dinara!

Druga polovina avgusta je period kada se mnoge porodice vraćaju s godišnjih odmora zbog priprema za školu. U nekim knjižarama u centru Beograda već su počele gužve jer se mnogi raspituju za cene pribora, dok neki od njih pazare i po neku svesku, olovku, blok za crtanje, tempere, školski ranac... Polako jedno po jedno jer do početka škole ima više od dve nedelje.

Na društvenoj mreži X jedna korisnica tvrdi da je našla pernicu koja košta 5.000 dinara.

- Zašto pernica za školu košta 5.000 dinara?! - napisala je ona i pokrenula lavinu komentara:

- Da nema ko da kupi, ne bi ih bilo. A ima i onih punih od 300 - navodi se u prvom, dok u drugom stoji:

potrošač, potrosac, udzbenici, Udžbenici
foto: Ana Paunkovic

- Ja sam se šlogirala kad sam videla rančeve po 10.000 dinara. Da li kuvaju ručak za te pare? Inače, prošle nedelje sam u jednom lokalnom marketu platila punu pernicu za dete 450 dinara. Jeste da nema 3-4 pregrade, ali za prvi razred poslužiće.

Autorka objave je dodala i da je reč o punoj pernici. Mnogi su napisali i da se može naći mnogo jeftinije recimo od 600 do 1.600 dinara.

- Cena se formira na osnovu odnosa ponude i potražnje. Dok mamike jure da njihovo dete ima najlepšu i najskuplju da bude učiteljičin miljenik, cena će rasti i dalje - piše u jednom komentaru, a u drugom stoji:

- Zato što većina misli da je kvalitetnija ako skuplje plati. Pa ima i sveska za 50 i za 500 dinara.

Bonus video:

01:55

OTAC DVOJE ŠKOLARACA NAPRAVIO RAČUNICU PRED 1. SEPTEMBAR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track