TOPLOTNA APOKALIPSA ZAHVATILA ČITAVU SRBIJU! Gore šume kod Sjenice, suša hara Bačkom, prepolovljen prinos kukuruza u Sremu
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

TOPLOTNA APOKALIPSA ZAHVATILA ČITAVU SRBIJU! Gore šume kod Sjenice, suša hara Bačkom, prepolovljen prinos kukuruza u Sremu

Društvo -

Više od 30 hektara šume zahvatio je požar na planini Jadovnik, u opštini Sjenica. Vatrena stihija se širila šumskim područjem između sela.

Najveći problem, prema rečima vatrogasaca, predstavlja nepristupačan teren koji im dodatno otežava borbu sa vatrom. Ekipa Kurir televizije je bila na licu mesta.

01:40

GORI ŠUMA KOD SJENICE! Plamen zahvatio 30 hektara na Jadovniku

Prema prvim proračunima poljoprivrednika na severu Srbije, mnogi od njih ove godine biće na gubitku za više desetina hiljada dinara po hektaru za obavljen posao. Iz tog razloga oni traže proglašenje elementarne nepogode na teritoriji grada Subotice, kako bi se utvrdila šteta.

Koliko su vojvođanski poljoprivrednici na gubitku i koliko je naporno obavljati ovaj posao ovih dana - proveravala je novinarka Kurir televizije Aleksandra Orlić.

03:37

SUŠA MORI SUBOTIČKE POLJOPRIVREDNIKE: Gube na desetine hijada po hektaru

Ništa bolja situacija nije ni u Sremu. Prinos kukuruza preti da bude upola manji od inače očekivanog. Upitan je i kvalitet onoga što će u žetvi biti pokupljeno sa oranica. Tu se javlja i problem izvoza, da li će naša zemlja moći da proda količine koje se inače prodaju.

04:16

SUNCE SPRŽILO PRINOSE U SREMU! Duplo manji rod kukuruza zbog toplotnog talasa

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:45

VELIKE VRUĆINE ŠTETE SRCE, PROBLEM SVE ČEŠĆI KOD MLAĐIH OD 40 Blažić detaljno: Na ove načine toplote prave poteškoće organizmu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track