NEMATE KOME DA OSTAVITE DETE? Stručni saradnik Bebi servis Beograd otkriva: Dadilje moraju da budu proverene, MI TO IMAMO
Foto: Kurir Televizija

kurir televizija

NEMATE KOME DA OSTAVITE DETE? Stručni saradnik Bebi servis Beograd otkriva: Dadilje moraju da budu proverene, MI TO IMAMO

Društvo -

U današnjem brzom načinu života, gde roditelji balansiraju između posla i porodice, čuvanje dece postaje sve veći izazov. Tradicionalni "baka i deka servis" sve ređe je dostupan, a roditelji često moraju da pronađu alternative koje su pouzdane i bezbedne.

Ipak, posao dadilje u Srbiji još uvek nije zakonski regulisan, što otežava i roditeljima i dadiljama da pronađu pouzdane opcije. Jedini državni servis koji pruža ovu uslugu u Beogradu je Bebi servis Beograd, koji već 33 godine brine o najmlađima.

Marina Aćimović, stručni saradnik ovog servisa, gostovala je u emisiji "Puls Srbije" i podelila ključne informacije o radu servisa, izazovima i prednostima za roditelje.

07:56

NEMATE KOME DA OSTAVITE DETE? Stručni saradnik Bebi servis Beograd otkriva: Dadilje moraju da budu proverene, MI TO IMAMO

Aćimović je istakla da je osnovna prednost Bebi servisa Beograd u tome što sve njihove saradnice prolaze kroz rigorozne provere pre nego što dobiju posao.

- Sve dadilje koje sarađuju sa nama prolaze testiranje preko Nacionalne službe za zapošljavanje, uključujući lekarske preglede, sanitarne preglede i provere da li su osuđivane. Takođe, prolaze teorijsku i praktičnu obuku, što roditeljima daje sigurnost da je osoba koja dolazi u njihov dom pouzdana i odgovorna -objasnila je Marina.

Marina Aćimović
foto: Kurir Televizija

Marina je ukazala na problem sa kojim se suočava servis – veliku potražnju za dadiljama, ali i manjak raspoloživih kadrova.

- Nažalost, liste čekanja su neizbežne, jer je potreba za bebisiterkama ogromna. Roditelji danas rade u nespecifičnim smenama, mnogi su doktori, rade noćne smene, a tu su i deca sa zdravstvenim problemima koja ne mogu da idu u vrtiće. Sve ovo povećava potrebu za našim uslugama, ali nažalost, ne možemo da odgovorimo na sve zahteve zbog manjka bebisiterki - rekla je Marina.

Marina je naglasila da posao dadilje nije za svakoga i da on zahteva posebne osobine.

- Dadilje moraju biti stabilne, odgovorne i zrele osobe koje imaju toplinu i ljubav prema deci. Ovo nije posao kao svaki drugi, jer radite sa najosetljivijom grupom – decom. Bezbednost deteta mora biti na prvom mestu, a roditelji moraju biti sigurni u osobu kojoj poveravaju svoje dete - istakla je ona.

Marina Aćimović
foto: Kurir Televizija

Govoreći o ceni usluga Bebi servisa, Marina je navela da su one pristupačne i transparentne.

- Roditelji mogu na našem sajtu da vide cene za 4, 5, 6, ili 8 sati čuvanja, kao i za jedno ili dvoje dece. Cena za osam sati čuvanja jednog deteta iznosi 58.000 dinara, što je značajno jeftinije od privatnih bebisiterki koje naplaćuju i do 2.000 dinara po satu - rekla je Marina, dodajući da Bebi servis Beograd pruža i dodatne benefite kao što su ugovor o radu, prijava na socijalno osiguranje i redovna isplata plata.

Marina je naglasila da je najveći benefit za roditelje to što su dadilje iz Bebi servisa pouzdane i proverene.

- Roditelji ostavljaju svoje dete u rukama osobe za koju znamo sve podatke – gde je radila, kakve su reference. Ako se desi da dadilja mora na bolovanje, mi obezbeđujemo zamenu - rekla je ona, ističući važnost dobre komunikacije između roditelja i dadilja kako bi sve funkcionisalo bez problema.

Bebi servis Beograd postoji već 33 godine i tokom tog perioda brinuo je o više od 8.000 mališana. Iako mnogi roditelji još uvek nisu dovoljno informisani o postojanju ovog državnog servisa, oni koji su koristili njegove usluge često ga preporučuju dalje.

- Većina roditelja dolazi kod nas preko preporuke, jer su čuli da je Bebi servis sigurna opcija. To je ono što nas čini posebnim – dugogodišnja tradicija, proverenost i sigurnost - zaključila je Marina Aćimović.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:20

Jelena Dubljević direktorka bebi servisa Beograd o teškom zadatku nalaženja dadilje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track