POMOĆ U VRELIM LETNJIM DANIMA: Meridian fondacija donirala klima uređaje Domu za decu bez roditeljskog staranja
Foto: Promo

POMOĆ U VRELIM LETNJIM DANIMA: Meridian fondacija donirala klima uređaje Domu za decu bez roditeljskog staranja

Društvo -

Meridian fondacija od početka godine, pokretanjem i sprovođenjem svojih društveno odgovornih akcija, iskazuje želju da svako dete u Srbiji bude jednako tretirano, bez obzira na prisutne razlike i ograničenja.

Kako bi obradovala mališane bez roditeljskog staranja, Meridian fondacija je nastavila u svom ustaljenom ritmu i ponovo organizovala još jednu donatorsku akciju koja za cilj ima unapređenje domova i smeštajnih prostorija ustanove socijalne zaštite „Zvečanska“.

Tim povodom, predstavnica Fondacije, Jelena Jocić, posetila je Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, gde je direktoru ove ustanove uručila klima uređaje. Ona je istakla kolika je važnost ulaganja u ustanove socijalne zaštite, jer briga o napuštenoj deci jeste briga svih nas i celokupne društvene zajednice.

“Svedoci smo verovatno najtoplijeg leta do sada, a ono što nas posebno brine jeste to, što možda u poređenju sa narednim godinama ovo ipak najhladnije leto, jer se sve toplije i toplije temperature očekuju. Upravo zbog toga, svi moramo sistemski da se udružimo i da pomažemo svim institucijama od toliko velike važnosti kao što su domovi za decu bez roditeljskog staranja, da doniramo rashladne i klima uređaje, ne bismo li barem malo doprineli njihovom lepšem boravku ovde”, istakla je Jelena Jocić.

Prema rečima direktora „Zvečanske“, Zorana Milačića, donirane klime će biti raspoređene u svih osam objekata njihove institucije.

“Zahvaljujem se Meridian fondaciji na ovoj donaciji koja je za nas od izuzetnog značaja. Kao što situacija nalaže, vreme se menja, sve je toplije, klimatski uslovi su promenjeni. U domovima za decu ovo će biti izuzetno značajna podrška, da imaju jedan ugodan prostor i ambijent za sve one aktivnosti koje su njima neophodne”, istakao je Milačić.

Pružanjem adekvatne pomoći u poboljšanju uslova za boravak dece bez roditeljskog staranja, Meridian fondacija nastoji da obezbedi društveni ambijent u kome svako dete ima podjednake šanse za srećno detinjstvo i lični razvoj. Ulaganje u najmlađe predstavlja ulaganje u budućnost i bolje sutra čitavog našeg društva.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja