NIJE NI PODNE, A OVA 3 GRADA VEĆ KLJUČAJU NA 34 STEPENA: U Srbiji sve gori zbog toplotnog talasa, a ovo mesto je SPAS OD VRUĆINE
Foto: Marko Karović, Shutterstock

vreme u srbiji

NIJE NI PODNE, A OVA 3 GRADA VEĆ KLJUČAJU NA 34 STEPENA: U Srbiji sve gori zbog toplotnog talasa, a ovo mesto je SPAS OD VRUĆINE

Društvo -

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji je jutros u 10 sati najviša temperatura izmerena u Banatskom Karlovcu, Beogradu i Sremskoj Mitrovici. Ona je iznosila 34 stepena Celzijusa.

U Novom Sadu izmerena su 33 stepena, kao i u Zrenjaninu, dok su 32 stepena izmerena u Somboru, Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci.

Najniža temperatura u 10 časova izmerena je na Staroj planini, gde je bilo 22,5 stepeni i u Sjenici, gde je 23 stepena Celzijusa. Ova mesta predstavljaju pravi "spas" od trenutnih paklenih vrućina širom države.

RHMZ je izdao upozorenje na veoma toplo vreme u Srbiji do kraja nedelje.

Što se današnjeg dana tiče, maksimalna temperatura biće od 37 do 41 stepen, sutra od 33 do 38, a od početka naredne nedelje od 29 do 36 stepeni Celzijusa.

RHMZ, UV index
foto: RHMZ

Crveni meteo alarm

Crveni meteo alarm na snazi je na teritoriji cele Srbije zbog visokih vrućina, dok je žuti meteo alarm upaljen zbog nepogoda u zapadnoj Srbiji, na istoku, jugoistoku, jugozapadu i na Kosovu i Metohiji.

Kada je reč o Beogradu, danas će biti pretežno sunčano vreme sa slabim do umerenim razvojem dnevne oblačnosti.

Vetar će biti slab i promenljiv, a najniža temperatura biće između 22 i 25 stepeni, dok će najviša dnevna biti oko 38 stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja