U DANU YA NAMA, OVO JE BIO NAJTOPLIJI GRAD: Živa u termometru prelazila 40! Samo u ovim predelima bilo oko 20
Foto: Profimedia

U DANU YA NAMA, OVO JE BIO NAJTOPLIJI GRAD: Živa u termometru prelazila 40! Samo u ovim predelima bilo oko 20

Društvo -

Najnovija merenja Republičkog hidrometereološkog zavoda (RHMZ) pokazala su da su najtopliji gradovi u Srbiji u 15 sati Kraljevo, Leskovac, Ćuprija i Smederevska Palanka sa 39 stepeni, dok je u Beogradu izmereno 37 stepeni.

Prema tim podacima, u Kragujevcu, Velikom Gradištu, Kuršumliji, Somboru, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici i Vranju je izmereno 38 stepeni, a stepen niže u Beogradu, Novom Sadu, Negotinu, Valjevu, Kruševcu, Nišu.

U Zaječaru su izmerena 32 stepena, u Kikindi 34, Dimitrovgradu 35, dok je stepen više izmeren u Požegi.

Najniža temperatura, 23 stepena, izmerena je na Kopaoniku, zatim sledi Sjenica sa 25 stepeni, Crni Vrh sa 28 stepeni, dok je na Zlatiboru izmereno 30 stepeni, a na Paliću 33 stepeni.

U Nišu, Dimitrovgradu i Vranju 34 stepena.

Najniža temperatura izmerena je na Kopaoniku 23 stepena.

Najniža temperatura izmerena je na Kopaoniku 23 stepena.

RHMZ: Očekuje se topla jesen sa temperaturama iznad prosečnih vrednosti

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je da se očekuje topla jesen, sa temperaturama iznad prosečnih vrednosti.

Septembar će, kako je navedeno na sajtu RHMZ, u većem delu Srbije biti topliji i prosečno vlažan, a u jugozapadnoj Srbiji topliji i suvlji.

Zbog visokih temperatura i povećanog intenziteta saobraćaja potreban oprez u vožnji

Zbog visokih temperatura i povećanog intenziteta saobraćaja JP Putevi Srbije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni tokom vožnje.

Preporučuje se da se putovanje planira unapred, kako bi se izbegle saobraćajne gužve u najtoplijem delu dana. „Putevi Srbije“ podsećaju da je potrebno obezbediti dovoljnu količinu tečnosti za sebe i putnike u vozilu, kako bi se izbegla dehidraciju.

„Pravite češće pauze tokom vožnje i izbegavajte direktno izlaganje suncu što je više moguće. Budite odgovorni, čuvajte sebe i druge učesnike u saobraćaju“, ističe se u saopštenju JP „Putevi Srbije“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track