Oko pedesetoro dece koji su sa trenerima boravili u jednom hotelu u Krupnju na sportskim pripremama požalilo se na stomačne tegobe, povraćanje i dijareju.

Deca imaju od pet do 16 godina i delom su iz Srbije, delom iz inostranstva. Nakon ovog događaja, nadležni su preduzeli nekoliko koraka, a ostaje da se utvrdi uzrok povraćanja.

Kurir televizija PEDESETORO DECE SA DRAMATIČNIM SIMPTOMIMA NAKON PRIPREMA! Doktor Milićević otkrio: Da li je u pitanju virus ili TROVANJE HRANOM?

A ovaj slučaj iz Krupnja, za "Puls Srbije" analizirao je pedijtar Saša Milićević.

Doktor Milićević je odgonetnuo da li su, kako roditelji kažu dramatični, simptomi, odnosno povraćanje i dijareja mogli biti posledica virusa ili trovanja:

- Oba su moguća, s obzirom da se ti simptomi javljaju i kada je virus, ali i kada je u pitanju trovanje hranom. Međutim, bilo bi neuobičajeno da toliki broj pacijenata odjednom dobije simptome jedne virusne infekcije organa za varenje. Mislim, to se događa, ali je prosto neverovatno, kao da su dan, dva, istovremeno bili na istom mestu gde je bilo žarište virusa. Samim tim, najverovatnije je ovo uzrokovano hranom, a u hrani mogu biti različiti uzročnici koji mogu da poremete naš digestivni sistem. Štagod da je u pitanju, najvažnije je da deca ne gube tečnost, dakle moraju biti hidrirana.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija SA OVOM NAMIRNICOM NIKAKO NE PRETERUJTE! Srbi je svakodnevno konzumiraju, a nisu ni svesni kakvo TROVANJE može izazvati