"Ovo je Ana, moja devojčica koja ima 26 meseci. Ana ima dijagnozu, oštećenje mozga, nerazvijenost bele mase, ona ne hoda,ne priča...poneku reč..., napisao je po ko zna koji put Nikola, tata male Ane Njagulov na mrežama, internetu, gde god je mogao, moleći ljude za spas svoje ćerkice.

Teško Anino stanje opisano je i na zvaničnoj stranici Humanitarne fondacije Pokreni život preko koje svi ljudi dobrog srca mogu da pomognu bez ikakve bojazni jer je njeno stanje medicinski dokumentovano.

Ana ima šansu da ode na još dve transplantacije matičnih ćelija a kako je njen tata napisao fali joj tako malo - oko 7.600 poruka, a ima rok do 15. septembra.

ana-njagulov-3.jpg
Facebook Printscreen 
foto: Facebook Printscreen

Ana Njagulov je rođena 30. aprila 2022. u Beloj Crkvi.

Ana je na rođenju imala sepsu, bubrezi nisu radili, proširene moždane komore i urinarna infekcija. Od njenog rođenja kreću problemi, a sa 8 meseci je uspostavljena dijagnoza R62 – usporeni psiho-motorni razvoj.

ana-njagulov-2.jpg
Humanitarna fondacija Pokreni život 
foto: Humanitarna fondacija Pokreni život

Ana kasnije dobija dijagnoze P94.2 hipotonija mišića i I37.0 stenoza plućne valvule.

Roditelji su sprovodili stimulacione tretmane, fizikalne terapije i rehabilitaciju u Banji Koviljači od čega ima napretka, ali i dalje vidno zaostaje u razvoju za vršnjacima.

Novčana sredstva su potrebna za fizikalne tretmane, dodatna genetska ispitivanja, preglede i nastavak daljeg lečenja u zemlji i inostranstvu. Za Anino bolje sutra!, glasi opis na sajtu Fondacije Pokreni život.

Kurir.rs/Pokreni Život