RHMZ UPOZORAVA, STIŽU NEVREME I OBILNE PADAVINE U OVE DELOVE SRBIJE! Upaljen meteo alarm, evo kad se vraćaju vrućine
Foto: Shutterstock, RHMZ

RHMZ UPOZORAVA, STIŽU NEVREME I OBILNE PADAVINE U OVE DELOVE SRBIJE! Upaljen meteo alarm, evo kad se vraćaju vrućine

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod je objavio upozorenje na plјuskove i grmlјavinu danas posle podne i uveče koji će lokalno će biti intenzivniji (preko 20 mm za kratko vreme), praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom na području Vojvodine, zapadne i jugozapadne Srbije.

Ujutro se po kotlinama i visoravnima jugozapadne i južne Srbije očekuje magla. U toku jutra na jugu Srbije ponegde kiša ili plјusak sa grmlјavinom.

U toku dana biće promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim popodne i uveče. Pljuskovi će ponegde biti jači, praćeni sugradicom i gradom, kao i jakim i olujnim vetrom. Pre podne će duvati uglavnom slab severni i severozapadni vetar, a od sredine dana umeren, uz udare, kratkotrajno i jak. Najniža temperatura od 15 do 21, a najviša od 28 do 34 stepena.

Na udaru jakog nevremena i obilnih padavina danas će posebno biti Šumadija, zapadna Srbija, Beograd, Srem, Banat, Bačka i jugozapad Srbije zbog čega je u ovim predelima na snazi narandžasti meteo alarm.

meteo
foto: RHMZ

U Beogradu se danas očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme, pre podne s dužim sunčanim razdobljima, a popodne i uveče kiša, pljuskovi i grmljavina. Pre podne će duvati uglavnom slab severni i severozapadni vetar, a od podneva umeren, uz udare, i kratkotrajno jak. Najniža temperatura oko 21, a najviša oko 31 stepen.

Prema najavi RHMZ-a, u većem delu severne i zapadne Srbije sutra će biti suvo, a u ostalim krajevima pre podne i sredinom dana mestimično s kišom, tek ponegde je moguć i kratkotrajni plјusak sa grmlјavinom. Od petka do kraja sedmice očekuje se porast temperature - u većini mesta duži sunčani intervali i maksimalna temperatura od 30 do 36 stepeni. Padavine se, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuju tek ponegde u brdsko-planinskim predelima.

meteo
foto: RHMZ

Detaljna prognoza za naredne dane

Četvrtak

Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. U većem delu severne i zapadne Srbije suvo, u ostalim krajevima pre podne i sredinom dana mestimično s kišom, a ponegde je moguć i kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u Vojvodini, centralnim i istočnim predelima povremeno i jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 22 stepena, a najviša od 28 do 32 stepena.

meteo
foto: RHMZ

Petak

Pretežno sunčano i toplo. Uz lokalni razvoj oblačnosti, moguća je retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom na jugu Srbije. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 14 do 20 stepeni, a najviša od 30 do 34 stepena.

meteo
foto: RHMZ

Subota

Pretežno sunčano i toplo. Uz lokalni razvoj oblačnosti, moguća je retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom na jugu Srbije. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 14 do 21 stepen, a najviša od 32 do 36 stepeni.

Prognoza vremena od 25. do 29. avgusta

Promenljivo oblačno i toplo sa sunčanim intervalima, a uz lokalni razvoj oblačnosti, kiša i pljuskovi s grmljavinom se u nedelju očekuju uglavnom u brdsko-planinskim, a početkom sledeće sedmice, uz manji pad temperature, ponegde i u ostalim krajevima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track