Zavod za javno zdravlje Šabac je utvrdio je neispravnost vode iz sopstvenog bunara u hotelu u Krupnju, gde je oko pedesetoro dece imalo zdravstvene tegobe.

Analizom je potvrđena kontaminacija različitim vrstama mikroorganizama i odstupanja od pravilnikom definisanih vrednosti, piše Blic.

img56bab060467cf19d659812a1cf3ef9f6v.jpg
Privatna Arhiva 
foto: Privatna Arhiva

A ovim povodom Sandra Ilić Petković, majka dvojice dečaka, od devet i 13 godina, koji su boravili u ovom hotelu kaže za Kurir da je zadovoljna što je potvrđeno ono što su mnogi roditelji sumnjali.

- Mnogo mi je lakše, sada sam konačno rasterećena. Noćima nisam spavala, sada mi je pao kamen sa srca. Od samog početka sam znala da je u pitanju neka vrsta trovanja, jer poznajem svoju decu. Znam da sam ih zdravu poslala u taj hotel - kaže i dodaje da je "prosto nemoguće da dete u petak ujutru bude zdravo-pravo, a da se u subotu toliko razboli".

- To 38 dece, koji su preko školice fudbala "Spartanac", zajedno sa trenerima, otišli na pripreme u Krupanj, dolaze iz četiri različita sela. Oni mesec dana nisu imali nikakav kontakt izuzev tog kontakta u autobusu, kada su krenuli u Krupanj. Nemoguće je da svi tako popadaju istog dana - objašnjava ona i dodaje da je pravedno da hotel bude zatvoren.

- Važno je da se to uradi kako bi se sprečilo da ne dođe do veće katastrofe -navodi i dodaje da bi odgovorni u hotelu trebalo da snose odgovornost.

- Uplatili smo 66.000 dinara za šest dana u tom hotelu. To nije mali iznos, očekujem da nam taj novac vrate, a pravedno bi bilo i da plate za pretreplejni strah koji smo svi preživeli - kaže Sandra.

Kako je rekao direktor Zavoda za javno zdravlje Šabac, doktor Branko Vujković, u dogovoru sa republičkim sanitarnim inspektorom, hotel će biti privremeno zatvoren.

On je istakao da su sve zdravstvene ustanove sa područja Mačvanskog okruga profesionalno odradile svoj posao, te da je u ovom trenutku najvažnije da su sva deca dobro.