Pljuštaće kiša tokom noći, ovaj deo Srbije na udaru: Nakon današnjih 37 stepeni sledi obrt, evo u koje krajeve stižu padavine
Foto: Shutterstock

vreme u srbiji

Pljuštaće kiša tokom noći, ovaj deo Srbije na udaru: Nakon današnjih 37 stepeni sledi obrt, evo u koje krajeve stižu padavine

Društvo -

Današnji dan u Srbiji bio je sunčan i tropski topao. Maksimalna temperatura dostigla je u Ćupriji čak 37°C, u Beogradu je bilo 35°C. Posle podne na severu Vojvodine došlo je do prodora hladnog fronta, uz pljuskove sa grmljavinom. Hladni front na svom putu ka jugu Vojvodine je slabio i donosio je tek ponegde ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom, ali je severozapadni vetar bio u pojačanju, naveo je meteorolog amater Đorđe Đurić.

U toku večeri oslabljeni hladni front nastavio je svoj put južnije od Save i Dunava i donosi povremeno jak severozapadni vetar i malo svežiju vazdušnu masu, ponegde i pljuskove sa grmljavinom.

Ove večeri lokalnih, ali jačih pljuskova sa grmljavinom ima u delovima Srema, Mačve, Kolubarskog okruga, u Pomoravlju, na istoku i ponegde na jugoistoku Srbije.

Kiša, Nevreme, Pljusak, Grmljavina, Nevreme Grmljavina, Nevreme Beograd
foto: Petar Aleksić

Padavine u ovim predelima nisu ravnomereno raspoređene, pa na pojedinim lokacijama nema ni kapi kiše, a u zoni pljuskova lokalno se u kratkom vremenskom intervalu očekuje više od 10 litara kiše po kvadratnom metru.

I dalje je toplo, uz temperature u mnogim predelima i iznad 25°C, a pred mnogim predelima je i tropska noć, jer se minimalna temperatura neće spuštati ispod 20 stepeni.

U toku noći u Vojvodini će biti suvo, a južnije od Save i Dunava povremeno se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, uz pojačan severozaapdni vetar.

U četvrtak će na severu i na zapadu Srbije biti sunčano, uz razvoj oblačnosti.

U južnim, istočnim i centralnim predelima Srbije i u Pomoravlju očekuje se promenljivo oblačno vreme, a uz jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Duvaće umeren do pojačan severozapadni vetar, na istoku Srbije i u Pomoravlju jak.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja