Bojan odstrelio divljeg vepra od gotovo 250 kilograma! Ovakvu zver odavno nisu videli: Životinja mesecima pravila ogromnu štetu
Foto: Privatna arhiva

Bojan odstrelio divljeg vepra od gotovo 250 kilograma! Ovakvu zver odavno nisu videli: Životinja mesecima pravila ogromnu štetu

Društvo -

Mesecima unazad divlji vepar pravi probleme i zadaje muke meštanima novovaroških sela. Ipak, tome je sada došao kraj jer je lovac Bojan Popović uspeo da ga odstreli. Ispostavilo se da je to kapitalac težak 242 kilograma i primerak kakav se odavno nije video u ovim krajevima.

- Vepar je odstreljen u zaseoku Tavlije, dok se sladio heljdom. Ovdašnji meštani baš imaju problem sa divljači, jer upadaju najviše upravo na njive i prave ogromne štete. Neki su čak nabavili topove na gas i dežuraju preko noći kako bi plašili zverinje, ali se ono baš priviklo. Sada je bar jedna muka manje. Ovaj vepar je zaista prava grdosija, ostaće mi slika za uspomenu - kaže za RINU Bojan.

Reč je o sanitarnom odstrelu, koji je izvršen uz odobrenje i nadzor Lovačkog udruženja "Kozomor". Kako je novovaroški kraj ugrožen zbog bolesti afričke kuge svinja, odstreljenog vepra odmah su preuzeli lovočuvari. Nakon što su urađene potrebne analize, vepar kapitalac će biti zakopan duboko u zemlju.

Osim divljih svinja, u novovaroškom kraju sve je više i šakala koji takođe meštanima prave velike štete i ulivaju veliki strah. Lovci sa svojim karabinima su prvi na liniji odbrane.

- Upadaju usred belog dana i kolju stada. Za kratak vremenski period usmrtili su preko 10 ovaca. Ove godine odstrelio sam ih nekoliko, ali ih i dalje ima u velikom broju. Gotovo da nema dana da neko od meštana ne pretrpi štetu od zverinja, kaže ovaj iskusni lovac.

(Kurir.rs/Rina/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

01:15

Neverovatna scena na zapadu Srbije: Divlji vepar Gile se odomaćio kod Avramovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track